Fitness Blic vježbe 15. srpnja 2020.

Jedna vježba iz kundalini joge koja čini čuda za štitnjaču

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Štitnjača je jedna od najvažnijih žlijezda u tijelu. Proizvodi hormone koji utječu na svaku stanicu, tkivo i organ u našem tijelu. Njena disfunkcija može pridonijeti mnogim problemima u tijelu kao što su porast tjelesne težine, mentalni i fizički umor, oslabljena imunološka i probavna funkcija.

Učiteljica kundalini joge Ljiljana Valdec Horvat – Sat Kriya Kaur otkriva moćnu vježbu koja rad štitne žlijezde dovodi u ravnotežu.

Joga2630 Možda te zanima... Kundalini joga: Što je, kako djeluje, kako se prakticira po čemu se razlikuje od drugih tehnika Fitness
  • Na razini grla postavi dlanove u tzv. „medvjeđi hvat“, pričvrsti prste, stvarajući napetost na dlanovima gotovo kao da ih želiš razdvojiti. Podlaktice su paralelno sa tlom.
  • Sa svakim udahom okreni torzo u lijevo.
  • Svaki pokret i udah u lijevo šalje krv prema srcu koje je locirano na lijevoj strani tijela.
  • Sa svakim izdahom okreni torzo u desno.
  • Svaki okret u desno promiče detoksikaciju jetre, koja se nalazi na desnoj strani tijela.
Vježba se izvodi od jedne do tri minute. Nakon vježbe sjedni tiho, zatvorenih očiju i duboko diši, primjećujući učinak vježbe na tjelesno i energetsko stanje. Pokušaj ubrzati pokret do brzog i ritmičkog stanja za promicanje protoka energije, koji zauzvrat istiskuje stajaću energiju i smanjuje upalu, oslobađajući blokade koje su pohranjene u organima i žljezdanom sustavu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.