Fitness Vježbe za mršavljenje 03. prosinca 2021.

Preporučujemo ti 4 youtuberice uz koje možeš besplatno oblikovati tijelo

Foto: instagram Odaberi jesi li više raspoložena za vježbe snage, jogu ili pilates i vježbaj s jednom od ovih trenerica putem YouTuba. Za najbolje rezultate dobro je kombinirati treninge
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Odaberi jesi li više raspoložena za vježbe snage, jogu ili pilates i vježbaj s jednom od ovih trenerica putem YouTubea. Za najbolje rezultate dobro je kombinirati treninge

 Redovita fizička aktivnost ima puno prednosti poput smanjenja rizika od srčanog udara, jačanja kosti, mišića i zglobova te smanjenja rizika od razvoja osteoporoze, smanjenja rizika od dijabetesa tipa 2 i  također poboljšava raspoloženje i san.

Ako te neka od tih prednosti privlači ili jednostavno želiš raditi na sebi, a ne želiš ići u teretanu ili raditi s osobnim trenerom, ne brini. Vježbat možeš i kod kuće te postići jednako dobre rezultate kao i u teretani.

Donosimo ti četiri različita Youtube kanala koja ti mogu u tome pomoći

Sydney Cummings

Sydney na svom kanalu ima objavljeno preko 1400 videozapisa s raznim vježbama koje možeš isprobati. Za njene vježbe potrebne su ti osnovne stvari za vježbanje poput prostirke za vježbanje, utega i želje za vježbanjem. Njene vježbe su dinamične, neke kraće do 30 minuta, a neke duže do 60 minuta. Također, svaki video uključuje i zagrijavanje prije vježbanja i rastezanje nakon. Sydney je u privatnom životu osobna trenerica te se profesionalno bavila atletikom stoga će ti ukazati i načine kako pravilno izvoditi vježbe. Uvijek pozitivna i motivirajuća, Sydney cijelo vrijeme vježba pa imaš osjećaj kao da vježbaš s prijateljicom. Svaki mjesec donosi i nove programe vježbanja te je zabavni aspekt vježbanja uvijek zagarantiran. 

POPSUGAR Fitness

Ovaj Youtube kanal uključuje razne i također zabavne vježbe poput plesanja i vježbi gdje koristiš težinu vlastitog tijela što može biti jednako zahtjevno kao i s utezima. Okupljaju razne fitness instruktore i trenere koji će te motivirati da daš sve od sebe. Možeš izabrati vježbe koje se fokusiraju na određeni dio tijela poput trbuha i gornjeg dijela ili vježbe koja uključuje sve dijelove tijela. Ako tek počinješ vježbati i nemaš osnovnu opremu, ovaj kanal je idealan za tebe jer nudi puno vježbi bez utega. 

IsaWelly

Jedan od dobrih oblika vježbanja je i pilates. Iako na prvu ne izgleda zahtjevno jer se dosta radi u ležećem položaju, nije tako lagano. Kod pilatesa je važna kontrola pokreta i disanje tako da te IsaWelly vodi upravo kroz to. Pilates služi za jačanje mišića te zbog toga je odličan za oblikovanje tijela, ali pomaže i  kod bolova u donjem dijelu leđa. Još jedna dobra strana pilatesa je što uključuje sve mišićne skupine i također povezuje tijelo i um stoga je odličan izbor da upoznaš svoje tijelo i riješiš se svakodnevnog stresa. IsaWelly je također i nutricionstica i nudi na svom kanalu i savjete za prehranu. 

Yoga with Adriene

Već dobro poznata joga odličan je način da testiraš granice svoga tijela. Joga je spoj meditacije, rastezanja, dubokog i kontroliranog disanja ali i jačanja tijela. Youtube kanal Yoga with Adriene odličan je za početnice, ali i za one malo naprednije. Adriene te vodi kroz sve vježbe, a nudi čak i meditacije te svaki mjesec ima određenu temu kojom se bavi gdje se fokusira na disanje ili njegovanje tijela i uma. Također možeš izabrati i kraće vježbe koje traju i manje od 10 minuta te su idealne za jutra prije posla ili navečer prije spavanja, a ukoliko imaš i više vremena možeš isprobati i duže vježbe od čak 60 minuta. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.