Fitness 11. prosinca 2023.

Taylor Swift jednostavnom, ali energičnom rutinom vježbanja održava kondiciju za svoje dugačke nastupe

Foto: Instagram/taylorswift
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poznata 33-godišnja pjevačica Taylor Swift proglašena je osobom godine. Ovu titulu svake godine dodjeljuje časopis Time osobi ili osobama koje su najviše utjecale na vijesti i naše živote, dobro ili loše, i utjelovile ono što je bilo važno u godini.

Ako ste pratili vijesti i koristili društvene mreže, onda ste sigurno često naišli na članke o Taylor Swift koja je u nešto više od osam mjeseci imala 66 nastupa u sklopu svoje Eras turneje. Turneja će trajati dvije godine, a svaki koncert dug je tri sata. Evo koju rutinu vježbanja Taylor koristi kako bi svojim vjernim obožavateljima pripremila spektakularne nastupe.

Najviše je koristila traku za trčanje

Kako bi se pripremila za duge i intenzivne nastupe, šest mjeseci prije turneje Taylor je započela energičnu rutinu vježbanja. "Znala sam da će ova turneja biti teža od bilo čega što sam ikad radila. Napokon sam se, po prvi put, pravilno fizički pripremila", otkrila je Taylor za Time

Taylor je tijekom korištenja trake za trčanje pjevala 44 pjesme koje izvodi na turneji. Brzo je trčala prilikom pjesama bržeg ritma, a sporije hodala ili trčala tijekom pjesama sporijeg ritma. Osim toga, uključila je i vježbe snage i kondicije, a tri mjeseca imala je i poduke plesa za nastupe. "Htjela sam biti toliko uvježbana da mogu zabaviti i šaliti se sa svojim obožavateljima, bez da izgubim tok misli. Učenje koreografije nije mi jača strana", priznala je Taylor. Često kombinacijom plesa, pilatesa i funkcionalnog treninga snage održava svoju kondiciju. 

Izbacila je alkohol

Vježbanje nije jedina disciplina koje se Taylor marljivo drži. Taylor je nekoliko mjeseci prije prvog koncerta odlučila prestati piti alkohol, iako je iznimka bila dodjela Grammyja kada se htjela zabaviti. Otkrila je i da tijekom turneje ne pije alkohol jer ne želi ni znati kako bi izgledao njezin nastup kada je mamurna. "Znam da vježbam između nastupa. Znam da održavam snagu i kondiciju. Znam da idem na tu pozornicu bez obzira jesam li bolesna, ozlijeđena, slomljenog srca, osjećam li nelagodu ili sam pod stresom. To je sada dio mog identiteta. Samo bi me viša sila mogla spriječiti da ne nastupim", rekla je Taylor. 

Taylor Swift Možda te zanima... Kako Taylor Swift održava figuru, kondiciju i mentalno zdravlje? Fitness

Važan je i oporavak

Između nastupa, Taylor odmara što je više moguće. “Ne izlazim iz kreveta osim da uzmem hranu i odnesem je natrag u krevet i tamo pojedem. To je odmor iz snova. Jedva govorim jer pjevam po tri dana zaredom. Svaki put kad napravim korak, osjećam bol u  stopalima od plesanja u štiklama”, priznala je Taylor. 

Taylor Možda te zanima... Taylor Swift mršavi bez odricanja Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.