Hrana 30. studenoga 2016.

Bademi su dobri za zdravlje, ali i olakšavaju mršavljenje

Bademi
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako želiš smršaviti, konzumiranje badema poboljšava gubitak kilograma. Naime, prema istraživanju objavljenom u časopisu “Journal of Obesity”, bademi mogu pomoći da se lakše riješiš neželjenih kilograma.

Bademi su bogati zdravim masnoćama, pa čine da se duže osjećaš sitom. Osim toga, bogati su vitaminima i mineralima koji će ti pomoći da suzbiješ potrebu za ugljikohidratima te na taj način lakše smršaviš.

Bademi aktiviraju proizvodnju energije u tijelu

Bademi su bogati mineralima poput mangana, bakra, magnezija, te vitaminima B kompleksa kao što su niacin i biotin, koji pomažu da se aktivira proizvodnja energije u tijelu. Dakle, što je tvoje tijelo aktivnije, to ćeš više kalorija sagorjeti.

Bademi su dobri za sveukupno zdravlje. Zahvaljujući mononezasićenim masnim kiselinama pomažu u smanjenju razine lošeg kolesterola u organizmu, i čuvaju zdravlje srca. Osim toga, sadrže vitamin E koji pomaže u zaštiti kardiovaskularnog zdravlja.

Ako ogladniš u večernjim satima, spriječi glad grickajući bademe. Ne samo da ćeš na ovaj način lakše smršaviti, već ćeš učiniti veliku uslugu sveukupnom zdravlju.

Bademi za gubitak kilograma, pinjoli za zdravlje bubrega

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.