Hrana Zdravi recepti 19. kolovoza 2017.

Palačinke s tikvicama i finim umacima

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljeto obiluje tikvicama, a mi ih volimo zbog njihovog blagog, okusa. Taj okus je njihova posebnost zbog čega su izvrsne u raznim kombinacijama.

Od najjednostavnije kajgane s tikvicama, do malo složenijih recepata, ove naše današnje palačinkice su izvrsne kao jedan laganiji ljetni obrok, a hladne ih možete ponijeti kao gablec na posao ili na plažu. 

Možda te zanima... Tikvice s parmezanom pečene u pećnici za prste polizati Hrana

Potrebni sastojci

  • 3 srednje tikvice
  • 2 jaja
  • 4 žlice slanutkovog brašna
  • sol

Za umak

  • 200 g kremastog posnog sira
  • 3 čajne žlice grčkog jogurta
  • Začini: sol, kopar, dimljena crvena paprika

Način pripreme: Tikvice naribaj i posoli, kad puste vodu ocijedi ih. Dodaj jaja i brašno. Probaj pa dosoli ako je potrebno. Smjesa bi trebala biti srednje gusta, ako nije dodaj još brašna. Smjesu stavi žlicom na vruću neprianjajuću tavu i kad se zapeče okreni na drugu stranu. Možeš koristiti kalup za krafne da bi bile pravilno okrugle. Posni sir pomiješaj s grčkim jogurtom, dodaj sol i podijeli na dva dijela. U jednu polovicu dodaj crvenu papriku, a u drugu kopar. Posluži toplo ili hladno s umacima.

Možda te zanima... Tuna, tikvice, brokula i masline u nezamislivo dobroj salati Hrana

Umaci su „šlag na tortu“. Povećavaju nutritivnu vrijednost ovog obroka jer je sir izvrstan izvor bjelančevina. Također, crvena paprika, kopar… odlični su i fini začini koje svakako isprobaj. Sigurno ćeš ove umake kasnije koristiti i u nekim drugim kombinacijama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.