Hrana Zdravi recepti 27. svibnja 2019.

Pogačice sa sirom za one koji trebaju veći unos proteina

Foto: Dalibor Petrinić, osobni trener
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Današnji recept je namijenjen svima koji ne unose dovoljno proteina u prehrani, sportašima, osobama na LCHF prehrani te svima onima koji žele dobiti na mišićnoj masi.

Kao i svi ostali recepti i ovaj je vrlo ukusan, jednostavan za pripremu i radi se od svega par namirnica. Jedino moram napomenuti da nije prikladan za osobe koje ne toleriraju mliječne proizvode. Kravlji proizvodi su inače lošiji izbor od kozjih i ovčjih, a pogotovo ovo što se prodaje u supermarketima, jer su to pasterizirani i homogenizirani proizvodi koji su praktički mrtva hrana.

Imam sreće pa u Rijeci mogu nabaviti vrhunske nepasterizirane i nehomogenizirane punomasne kravlje proizvode (svježi i tvrdi sir, jogurt, ghee…) koje konzumiram kada osjetim potrebu i koje sam koristio za današnji recept.

Sastojci:

  • 300 gr svježeg sira
  • 2 domaća jaja
  • 3 žlice zobenih posija (mekinja)
  • žlica psyllium ljuskica (praha)
  • žličica soli
  • opcija: mjerica organskog whey proteina bez okusa
Možda te zanima... Trener koji tvrdi da je za mršavljenje dovoljno vježbati 40 minuta tjedno Fitness

Priprema:

Pomiješaj sve sastojke u posudi i pusti 10 minuta da malo odstoji. Prebaci na pleh za pečenje i rasporedi u 4 do 6 pogačica. Peci u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva 30 minuta. Ove pogačice su ukusne tople i hladne, tako da ih možeš uzeti sa sobom na posao, umjesto da se hraniš u pekari.

Dobar tek ti želim!

Tvoj Dalibor

Možda te zanima... LCHF podloga za pizzu: Isprobali smo i otkrivamo jesmo li zadovoljni Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.