Hrana 29. ožujka 2020.

Proteinske palačinke od pet sastojaka

Foto: Laura Roman
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

'Ove proteinske palačinke su me u posljednje vrijeme potpuno osvojile. Toliko su jednostavne da sam ih pripremala za doručak čim bih nevoljko ustala iz kreveta', napisala je kolumnistica missGASTRA Laura Roman.

Ovaj recept radila sam po principu jedna žlica svega – zaista, jedna žlica skyra, zobenih pahuljica i zobenog brašna, jedna banana i jedno jaje sve su što vam je potrebno za napraviti smjesu i nekoliko minuta nakon imate spreman doručak, prenosi missGASTRO.

Ove palačinke nemaju dodanog šećera, budući da banana daje slatkoću. No, ako mislite da vam palačinke neće biti dovoljno slatke, slobodno ih dodatno zasladite prije ili nakon pečenja. U receptu koristim zobene pahuljice i zobeno brašno s oznakom bez glutena, no ako želite, možete ih zamijeniti i “običnim” zobenim pahuljicama i brašnom.

Možda te zanima... Mini palačinke od banana i chia sjemenki Hrana

Sastojci :

  • 1 vrlo zrela banana
  • 1 jaje
  • 1 žlica skyra
  • 1 žlica zobenog brašna
  • 1 žlica zobenih pahuljica

Postupak :

  1. U posudi zgnječite bananu. Dodajte joj jaje i promiješajte. U smjesu dodajte jednu žlicu običnog skyra, te zobene pahuljice i brašno. Sve dobro izmiješajte kako biste dobili homogenu smjesu.
  2. Na dobro zagrijanoj tavi, na malo maslaca ili ulja, pecite palačinke po par minuta sa svake strane, odnosno dok ne postanu zlatne s obje strane.
  3. Servirajte odmah, uz omiljene dodatke : ako želite zdraviju verziju možete dodati omiljeno bobičasto voće, a ako se želite počastiti možete ih dodatno zasladiti i servirati uz šlag. Dobar tek!

 | Author: Laura Roman Foto: Laura Roman

Možda te zanima... Zdrave palačinke: Donosimo recepte za 3 različite smjese Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.