Ljepota i relax Prirodno lijepa 30. svibnja 2018.

Instagram objavom otkrila kako osvjetljenje mijenja izgled tijela na fotografijama

Foto: Screenshot
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Napokon sam shvatila kako se moje samopoštovanje ne temelji na tome kako izgledam, napisala je Tesia Kline, dvadesetsedmogodišnja tehničarka za nokte i studentica iz Bremena američke države Alabame kad je objavila svoju fotografiju s plaže na kojoj je pokazala koliko se osvjetljenjem može izmanipulirati jedna fotografija kako bi se naizgled promijenio vlastiti oblik tijela.

U duhu 'body-positive' vibracija, ovaj ju je post vinuo u nebesa Instagram influencera, na kojem je 'zaradila' nekoliko tisuća  'lajkova' više nego što je uobičajeno dobivala po objavi.

Celulit nije neprijatelj

Dobila je samo pozitivne komentare na svoju objavu: "Obje su slike predivne", jedan je glasio. "Iskreno, nevjerojatna si i jako potrebna na društvenim mrežama", pisalo je u drugome.

"Htjela sam ovo podijeliti jer mislim da postoje milijuni žena u svijetu koje su jako nesigurne o nečemu što je skroz normalno", napisala je Kline, misleći na celulit. "Pokušavaju to 'izliječiti' kao da je neki poremećaj."

Ali, Kline nije oduvijek ovako mislila. Jednom joj je 2011. godine jedan DJ osramotio pred cijelim klubom kada se popela na binu, rekavši joj da je debela. To ju je ponukalo da krene vježbati nakon čega je izgubila 25 kilograma i postajala sve mršavijom kako bi kasnije bila sudionik natjecanja u body-buildingu nekoliko godina. 

Možda te zanima... "Učvrstila sam cijelo tijelo, a pritom nisam izgubila ni kilogram"! Fitness Možda te zanima... "Požalila sam zbog operacije pomoću koje sam izgubila višak kilograma" Ljepota i relax

To se pak pretvorilo u opsesiju: "Nikada nisam bila zadovoljna svojim tijelom bez obzira koliko mršava bila", priznala je, sasvim svjesna svog niskog samopouzdanja. 

Kako bi krenula iznova, prestala se natjecati. "Konačno sam shvatila kako se moje samopoštovanje ne zasniva na mom izgledu", rekla je. "Ne trebaš biti mršava i 'isklesana' kako bi bila sretna i zdrava"

Kline sada vježba par dana u tjednu i jede uravnoteženo. Ima preko 95 000 sljedbenika na Instagramu koji prate njene 'body-positive' objave

"Život je prekratak da bi se zabrinjavali oko nečega beznačajnog poput celulita ili negativnih mišljenja o drugima", kaže. "O nama ovisi hoćemo li se prihvatiti, uživati i živjeti naš život".

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.