Ljepota i relax Wellness 06. srpnja 2016.

Odjeća u pastelnim bojama povećava rizik od opeklina

1/3
Foto: Thinkstock Govore istinu i izražavaju svoje mišljenje bez obzira tko bi ih mogao čuti
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Hidratacija je tijekom ljeta iznimno važna, a osim organizma treba obratiti pažnju i na pravilnu hidrataciju kože kako bi ona što duže ostala zdrava i elastična. U nastavku pročitaj nekoliko savjeta koje bi trebala imati na umu tijekom ljeta.

Antihistaminici ne pomažu uvijek

 
Crvenilo oko mjesta uboda, koje užasno svrbi, možda izgleda kao alergijska reakcija, ali u većini slučajeva radi se o upali, kao reakciji na tvari iz insekta. Tada antihistaminici neće pomoći. Umjesto toga, upotrijebi kremu za smirivanje kako bi ublažila svrbež na mjestu uboda, a možeš je kupiti u ljekarni. 
 

Pastelne boje odjeće povećavaju rizik od opeklina na suncu

 
Španjolski istraživači utvrdili su da svijetlo žuta boja odjeće, u usporedbi s tamnoplavom, crvenom i tamnožutom, propušta najveći postotak UV ­zraka. Zato obavezno, prije nego što se odjeneš, utrljaj u kožu tijela preparat s UV­ filterima.
 

Često otvaranje hladnjaka povećava rizik od kontaminacije hrane

 
Budući da u ljetnom razdoblju većinu namirnica držimo u hladnjaku, često otvaramo njegova vrata. To uzrokuje porast temperature unutrašnjosti hladnjaka i veću opasnost da se u svježim namirnicama razviju bakterije. A da bi bila potpuno sigurna, unutrašnja temperatura ne smije prijeći osam stupnjeva.
 

Što sporije piješ, to ćeš duže ostati hidratizirana

 
Brzo ispijanje većih količina vode zapravo potiče proizvodnju hormona izlučivanja, zbog čega ćeš češće urinirati i tako gubiti važne elektrolite. Uzimanje vode samo kad se osjeti žeđ druga je tipična greška, jer je u tom trenutku organizam već izgubio dosta tekućina. Dakle, tijekom ljetnog dana popij litru do ­dvije tekućine – često i u malim gutljajima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.