Ljepota i relax Prirodno lijepa 18. srpnja 2017.

Oprez: Pregrijanost kože i toplina mogu uzrokovati njeno pucanje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljeti je vrlo važno da kožu držimo stalno hidratiziranom jer je znanstveno dokazano da pretjerana toplina i pregrijanost kože uzrokuju pucanje kolagenskih i elastinskih vlakana te uzrokuje prijevremeno starenje kože, pa se preporučuje uz sebe imati neku vodicu, npr. od ruže ili lavande.

Na sajmu kozmetike Cosmoprof North America u Las Vegasu Pandhys je dobio nagradu Cosmix Inka Active Set kao "najtrendi" proizvod. Specifičnost ovog seta je da se s njim rade kreme i maske na licu mjesta prema tipu i stanju kože. Radi se o proizvodu jedinstvenom na našem tržištu, kako za njegu u beauty centrima tako i za kućnu njegu koje Cosmix Inka Active Set objedinjuje.

Linija Cosmix temelji se na čistim i bogatim formuliranim baznim kremama i maskama te ekstraktima raznog bilja koje se zajednički miješaju prema tipovima i stanjima kože te daju optimalnu njegu za našu kožu. Inka biljni ekstrakti koji se dodaju u kreme i maske dolaze iz Perua koji posjeduje pregršt ljekovitog bilja.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Inka Set nastao je na temelju proučavanja kako je kožu njegovao drevni narod Inka u Peruu, pa je slijedeći tu filozofiju stvoren i Cosmix Inka Set koji prati trenutno stanje kože klijenata te sukladno tome klijent s njim uvijek može dobiti njegu koja odgovara njegovim trenutnim potrebama. U hrvatskim salonima od ovog ljeta možeš dobiti ove visokoaktivne tretmane napravljene s Inka Active Setom koji će biti spravljeni prema tvom tipu kože, a nakon tretmana tvoja kozmetičarka može spraviti i kremu za kućnu njegu “na licu mjesta” od ovih visokovrijednih ekstrakata.

Uz svježu organsku kozmetiku riješi se prištića za čas

Svi proizvodi slijede "go green" Pandhys filozofiju te sadrže čiste i prirodne vrijedne sastojke uglavnom biljnog porijekla. Čista medicinska glukoza također je prisutna u svim proizvodima kao savršen prijenosnik aktivnih sastojaka. Proizvodi su konzervirani koloidnim srebrom te ne sadrže umjetne konzervanse, bojila i mirise. Također, ovi su ekstrakti vrlo korisni, pogotovo ljeti kada smo svi izloženi suncu i toplini te je koža sklona pojačanom isušivanju jer sastojci Inka Active Seta imaju veliku antioksidativnu moć kao i služe kao zaštita od sunca.

Lice | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ekstrakti iz Inka Seta koji se zbog utjecaja pojedinih biljaka koriste upravo ljeti:

  • CAMU CAMU, CAPULI, TARA - antioksidans, fotozaštita, stvaranje kolagena;
  • TOCHE, KRAMERIA, MATICO - nakon izlaganja suncu, rješava opekline, smiruje crvenilo i regenerira kožu.

Uradi sama: dugotrajni tuš za oči od badema, bez štetnih sastojaka

Savjet kozmetologinje

Dipl.el i kozmetolog Tamara Krajač savjetuje: "Ljeti je vrlo važno da kožu držimo stalno hidratiziranom jer je znanstveno dokazano da pretjerana toplina i pregrijanost kože uzrokuju pucanje kolagenskih i elastinskih vlakana te uzrokuje prijevremeno starenje kože, pa se preporučuje uz sebe imati neku vodicu, primjerice od ruže ili lavande s kojom ćeš prskati i održavati lice optimalno hidratiziranim. Uz to izbjegavaj pudere “teških“ tekstura koji još dodatno opterećuju kožu te koristi čisti mineralni puder. Treba pripaziti i na činjenicu da pravi mineralni puderi dolaze u obliku praha i trebaju sadržavati samo pigmente zemljine kore bez drugih sastojaka."

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.