Ljepota i relax 05. travnja 2018.

Što očekivati od BB, CC, DD i EE krema za toniranje kože

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zaboravi na tekuće pudere koji se tope na licu za toplih dana jer proljeće i ljeto su idealno vrijeme da isprobaš i zavoliš lagane formule u obliku višenamjenskih krema koje su miks njege i dekorativne kozmetike.

BB kreme (Beauty ili Blemish Balm) Kreme s ovom oznakom vlaže kožu lica i smanjuju iritacije, ali ne mogu regulirati masnoću lica. Bolje pokrivaju od toniranih krema, ujednačavaju ten, a mogu sadržavati i antiaging sastojke. Ipak, koristi ih isključivo kao dopunu, nikako umjesto seruma i krema protiv bora.

CC kreme (Color Correcting) je skraćeni naziv za kontrolu boje i usmjerene su na korigiranje tona kože – prikrivanje crvenila, sivila (umorne kože), tamnih mrlja i akni. Sadrži djelatne tvari zahvaljujući kojima koža izgleda svježa i ima glatku teksturu. Ne preporučuje se osobama koje imaju masnu ili problematičnu kožu.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

DD kreme (Daily Defense ili Dynamic Do-All) je skraćeni naziv za dnevnu obranu od štetnih utjecaja izvana. Kombiniraju blagodati BB i CC krema, ali su primarno namijenjene usporavanju procesa starenja. DD krema je dobra kod zaštite lica od sunca, ali stručnjaci ne preporučuju konstantno korištenje DD kreme jer može zatvoriti pore lica.

Možda te zanima... Ovo su "bombe" za bore - tri prirodne maske za lice s učinkom botoksa Možda te zanima... 6 prirodnih sastojaka koje nikada ne bi smjela stavljati na lice Ljepota i relax

EE kreme (Extra Exfoliating) su kreme za neabrazivni piling. EE krema obnavlja kožu skidajući mrtve stanice s lica i štiti ga od sunca pružajući mu dodatnu vlagu. Neke od ovih krema imaju kombinirane elemente za zaštitu od UV zračenja i zaštitu od pojave akni. EE kreme se ne bi trebale često koristiti, a nisu namijenjene osobama s tankom i osjetljivom kožom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.