Psiha i seks 10. rujna 2022.

5 tajni koje zrele žene znaju o ljubavi

Foto: shutterstock Zrele žene znaju da trebaju sa svojim partnerima razgovarati kako bi zajedno mogli donijeti odluku i riješiti problem
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za ljubav nikada nije kasno, a upravo starijim ženama prijašnja iskustva u ljubavi, ali i životu pomažu da razviju bolje odnose.

Kada si mlađa može biti teško odrediti djeluješ li samo u ime svojih hormona i strasti ili si zaista našla pravu ljubav. Za starije i zrelije žene ta će razlika biti vrlo očita jer zbog životnog i ljubavnog iskustva jednostavno znaju više. Od dublje intimnosti do isprobavanja novih stvari, starije žene će u tim područjima biti iskusnije, a ovo su njihove tajne.

Vole svoja tijela u svakoj dobi

Zrele i starije žene ne gledaju na svoja tijela kao na objekte koji se moraju isklesati do savršenstva. Shvaćaju da je njihovo tijelo važan suputnik u ovom izazovnom putu zvanom život te ga više ne uzimaju zdravo za gotovo, već ga slušaju. Ako se žele osjećati lijepo, obući će ono što im se sviđa, a ako se žele opustiti i obnoviti, nahranit će svoje tijelo ukusnom hranom i odmoriti koliko god je potrebno. Ako se pak žele osjećati moćno, vježbat će kako bi podigle svoje razine serotonina, ali kada se osjećaju bolesno ili loše, usporit će i njegovati svoje tijelo na najbolji način. Koje god signale im tijelo šalje, one ga pozorno slušaju i dopuštaju si da budu nesavršene i da žive život na njima najbolji mogući način. 

Možda te zanima... 11 uvjerenja samopouzdanih žena zbog kojih su poželjnije i imaju kontrolu Psiha i seks

Muškarci dolaze i odlaze, ali prijateljice su zauvijek

U mladosti muškarci dolaze i odlaze, bez obzira jesu li oni ti koji se ne žele vezati ili jesu li žene same takve. Ipak, ono što ostaje su ženska prijateljstva koja su potrebna čak i kada se žene skrase. Shvaćaju da intimnost koju imaju s prijateljicama jednostavno nikada neće biti ista kao ona koju imaju sa suprugom ili partnerom. Žene trebaju intimna prijateljstva kako bi pričale o svojim osjećajima, problemima i kako bi riješile stvari. Muškarci o tim stvarima često ne pričaju pa znaju da je dobro njegovati ženska prijateljstva. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Zrele žene njeguju svoja ženska prijateljstva

Bolje se zaljubiti u dobrog nego zgodnog muškarca

U mlađim godinama libido je taj koji donosi većinu odluka. Feromoni podivljaju kada žena vidi zgodnog muškarca, ali se mlađe žene rijetko kad pitaju je li muškarac s kojim jesu zaista dobar. To često dovodi do kratkotrajnih veza i duge emocionalne boli. I starije i zrelije žene su činile istu pogrešku, ali sada traže nekoga tko može ispuniti njihove emocionalne potrebe. A upravo njihovim ispunjavanjem dolaze i do zaključka da je i njihov seksualni život bolji uključujući i želju za seksom. 

Možda te zanima... 8 tipova žena kojih se muškarci "boje" i ne žele ih dugo uz sebe Psiha i seks

Problemi ili zatišje u vezi ne znači da je došao kraj

U mladosti, teško je izdržati dugotrajnu šutnju na spoju, a kamoli razdoblja u vezi kada su stvari stvarno loše. No, s godinama zrelije žene znaju da ne moraju od svega raditi velike probleme, već da mogu pričekati i vidjeti kako će se stvari odigrati prije donošenja impulzivnih odluka. Znaju da trebaju sa svojim partnerima razgovarati kako bi zajedno mogli donijeti odluku i riješiti problem. Također znaju da ne trebaju paničariti, ako nastane zatišje u vezi jer se stvari izmjenjuju poput plime i oseke.

Zrele žene se više vole

Samoprijezir će se pojaviti s vremena na vrijeme, pogotovo u mlađim danima, ali zrele žene znaju da za njega više nema mjesta. Protiv njega se bore zahvalnošću bilo da se radi o životu, zdravlju ili poslu. Svjesne su da će same sa sobom imate najintimniji odnos i da same pišu svoju priču.

Možda te zanima... 4 razloga zašto pametne žene često zapnu u nezdravim odnosima Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.