Psiha i seks Moje emocije 06. travnja 2020.

7 načina kako očistiti svoje tijelo, um i dušu uz pomoć vode

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bez obzira jesi li religiozna ili ne, voda blagoslivlja i čisti dušu. Bez vode nema života. Voda je energija, a energija je život.

Voda je jedan od najvažnijih elemenata života, a ipak je vjerojatno mnogi od nas uzimaju zdravo za gotovo. I ti si sačinjena od nje, 70 % planeta Zemlje je od nje, život se stvara od vode i život se može izliječiti vodom. Tvoje tijelo i duša žude za hidroterapijom kao sredstvom za promicanje wellnessa i ozdravljenja. Voda evocira čistoću, bistrinu i smirenost. Ona je prirodni način koji će ti pomoći da očistiš svoj um, tijelo i dušu.

Možda te zanima... Duhovne životinje: Kako mačke odabiru vlasnike? Psiha i seks

Mnogi od nas često su dehidrirani; ne samo da ne pijemo dovoljno ovog čudesnog eliksira,mi smo i nervozni kada pada s neba i bježimo od nje kada nas namoči. Od danas pa nadalje, probaj se obvezati na to da ćeš vodu doživljavati kao nikada do sada, pusti ju da uzbudi tvoju dušu i donese ti sklad koji tražiš.

  1. Pij dvije do tri litre vode na dan - Voda hrani, napaja i detoksicira tvoje tijelo, istodobno odlazi i u stanice te pomaže s prikrivanjem bora, a njen nedostatak u tijelu može ti ugroziti zdravlje zbog pada krvnog tlaka, kratkotrajnog gubitka svijesti zbog nedovoljne prokrvljenosti mozga kao i niz drugih posljedica.
     | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock
  2. Skoči u lokvu vode sljedeći put kada će padati kiša - Znamo, zvuči apsurdno, ali to će te nasmijati kao dijete; natjerat će te da gledaš svijet srcem sedmogodišnjaka.
  3. Izađi na kišu - Pobrini se da barem jednom ove godine, za vrijeme ljetnih pljuskova osjetiš kišnu kap na svojoj koži, da osjetiš svježinu u zraku i pustiš dušu da se poveže s prirodom. Izađi ispred kuće, pruži ruku kroz prozor ili zakorači na balkon, pusti vodi da te dotakne.
  4. Pusti suzu - Bilo da je riječ o suzama tuge kroz plač ili o suzama sreće od smijeha, pusti da ti duša bude slobodna i osvijetli svoje tijelo oslobađanjem emocija.
     | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Plakanjem možeš smanjiti stres
  5. Svako toliko priušti si kupku - Natopi duši čistom vodom. Kupke povećavaju cirkulaciju krvi, a istovremeno i smanjuju stres i mentalni umor. Opuštanje u kupki najbolji je način za povezivanje sama sa sobom.
  6. Većinom ipak biraj tuš - Na svoj svakodnevni tuš gledaj kao na fizičko, ali i duhovno čišćenje. Neka se sve tvoje negativne misli i emocije isperu vodom.
  7. Zalijevaj svoje biljke - Gledaj kako se biljke okreću i uživaju u dodiru vode. Iznenada izgledaju zelenije, svježije i živahnije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.