Psiha i seks 24. studenoga 2020.

9 načina da tvoj muškarac poboljša svoju seksualnu učinkovitost

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na tržištu postoji mnoštvo tableta za poboljšanje libida i mušku impotenciju, ali postoji mnogo jednostavnih načina da “postaneš čvršći i dulje potraješ” bez potrebe za posjetom ljekarni.

Ako želiš zadržati seksualnu aktivnost u krevetu cijelu noć, nisi sam. Mnogi muškarci traže načine kako poboljšati svoje seksualne performanse. To može uključivati rad na  ​rješavanju postojećih problema ili traženje novih načina za zadovoljstvo partnerice. 

Imaj na umu da na tvoj penis djeluje krvni tlak i pobrini se da je tvoj krvožilni sustav u vrhunskoj formi. U osnovi, ono što je dobro za tvoje srce dobro je i za tvoje seksualno zdravlje. U nastavku pronađi jednostavne načine za poboljšanje svojih seksualnih performansi koje prenosi Healthline.

Možda te zanima... Zašto me on neće? 5 najčešćih razloga Psiha i seks

Budi aktivan

Jedan od najboljih načina za poboljšanje zdravlja je kardiovaskularna vježba. Seks može ubrzati otkucaje srca, ali redovita tjelovježba može ti pomoći u spolnom radu održavanjem srca u formi. Trideset minuta vježbanja dnevno, poput trčanja i plivanja mogu učiniti čuda za tvoj libido.

Jedi ovo voće i povrće

Određena hrana također ti može pomoći da povećaš protok krvi. Ona uključuje:

  • Luk i češnjak. Ova hrana možda nije sjajna za tvoj dah, ali može pomoći u cirkulaciji krvi.
  • Banane. Ovo voće bogato kalijem može ti pomoći u snižavanju krvnog tlaka, što može koristiti tvom libidu i poboljšati seksualne performanse.
  • Čili i paprika. Potpuno prirodna začinjena hrana pomaže protoku krvi smanjujući hipertenziju i upale.

U svoj jelovnik uvrsti meso i hranu bogatu vitaminima

Evo još nekoliko namirnica koje ti mogu pomoći u postizanju boljeg protoka krvi:

  • Omega-3 masne kiseline. Ova vrsta masti povećava protok krvi. Možeš ju pronaći u lososu, tuni, avokadu i maslinovom ulju.
  • Vitamin B-1. Ovaj vitamin pomaže da se signali u živčanom sustavu kreću brže, uključujući signale iz tvog mozga u penis. Nalazi se u svinjetini, kikirikiju i grahu.
  • Jaja. Bogata ostalim vitaminima B skupine, jaja pomažu uravnotežiti razinu hormona. To može smanjiti stres koji često inhibira erekciju.

Smanji stres

Stres može utjecati na sva područja tvog zdravlja, uključujući i libido. Stres povećava puls (na loš način) i povećava krvni tlak. Oboje šteti seksualnoj želji i performansama. Psihološki stres također može utjecati na postizanje erekcije ili postizanje orgazma. Tjelovježba je izvrstan način za smanjenje stresa i poboljšanje zdravlja. Razgovor s partnerom o stresu također te može smiriti, a istovremeno ojačati vaš odnos. Stres također može pokrenuti loše navike, poput pušenja ili konzumacije alkohola, koje mogu naštetiti tvojoj seksualnoj uspješnosti.

Možda te zanima... 'Smršavila sam, a s kilama je nestao i svaki osjećaj tijekom penetracije' Psiha i seks

Izbaci loše i štetne navike

Ono na što se oslanjaš, poput pušenja i konzumiranja alkohola, također može utjecati na seksualne performanse. Iako studije sugeriraju da malo crnog vina može poboljšati cirkulaciju, previše alkohola može imati štetne učinke. Stimulansi sužavaju krvne žile i povezani su s impotencijom. Odvikavanje od pušenja jedan je od prvih koraka za poboljšanje performansi. Zamjena loših navika zdravim, poput vježbanja i dobre prehrane, može pomoći u jačanju seksualnog zdravlja.

Sunčaj se

Sunčeva svjetlost zaustavlja tjelesnu proizvodnju melatonina. Ovaj hormon pomaže nam u snu, ali i smiruje naš seksualni nagon. Manje melatonina znači veći potencijal za tvoje seksualne želje. Izlazak van na sunce može ti pomoći probuditi spolni nagon, posebno tijekom zimskih mjeseci kada tijelo proizvodi više melatonina.

Masturbiraj kako bi poboljšao svoju izvedbu

Ako ne izdržavaš koliko bi želio u krevetu, možda će ti trebati malo vježbe. Iako je seks najbolji način vježbanja za seks, masturbacija također može pomoći da poboljšaš svoju izvedbu. Međutim, način na koji se samozadovoljavaš mogao bi imati štetne posljedice. Ako to radiš na brzinu, možeš nehotice smanjiti i vrijeme seksa s partnericom. Tajna je u tome da traje, baš kao što želiš i kada nisi sam.

Obrati pažnju na svoju partnericu

Seks nije jednosmjerna ulica. Posvećivanje posebne pažnje željama partnera ne samo da seks čini ugodnim, već može pomoći da te uključi ili usmjeri prema svojim potrebama. Prethodni razgovor o tome može ti olakšati neugodnost ako trebaš primjerice usporiti tijekom vrućeg trenutka.

Zatraži pomoć stručnjaka

Ako imaš erektilnu disfunkciju, Peyronievu bolest ili druge dijagnosticirane poremećaje, možda će ti trebati medicinski tretman. Ne ustručavaj se razgovarati sa svojim liječnikom o tome kako možeš poboljšati svoje seksualne performanse.

No zapamti, nikada nije loša odluka vježbati, pravilno se hraniti i u potpunosti uživati ​​u svom seksualnom životu.

Možda te zanima... 10 načina kako 'začiniti' misionarsku pozu Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.