Psiha i seks Seks i veze 15. siječnja 2018.

Jesi li u vezi s mikro-prevarantom? Ovo su znakovi kako ga prepoznati!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Portal Hello Giggles otkriva nam novi trend u ljubavnim vezama, koji se doduše i prije događao, no sada ima i službeni naziv - "mikro varanje". Saznati da te partner ili partnerica vara na bilo koji način poprilično je devastirajuće, a prema ovim znakova testiraj jesu li i tebi u zadnje vrijeme "nabili rogove".

Malo po malo...

Ako te netko vara, to može znatno utjecati na tvoje samopouzdanje i količinu povjerenja u ljude, što nerijetko rezultira problemima i u kasnijim vezama zbog velike emocionalne povrede koju si proživjela. 

Kao da "klasično varanje" nije bilo dovoljno do sada u uništavanju veza, "mikro - varanje" predstavlja sve one male stvari kojima tvoj partner pridaje pozornost nekome drugome i koje nakon nekog vremena, skupljene "na hrpu", pokažu očiti interes u tu drugu osobu. 

Možda te zanima... Računa li se dopisivanje kao preljub? Psiha i seks

Zašto se događa?

Iako te partner možda nikada prije nije fizički prevario, mikro - varanjem on i dalje skriva neku vezu od tebe, a time i određene osjećaje koje ne bi uspio prikriti pred tobom kada bi ga pitala o tome.

Na primjer, ako tvoj partner prečesto osvježava nečiji Facebook profil, to bi mogao biti znak da te mikro - vara. Bez obzira što je njegov zločin ovdje puko gledanje neke online stranice, postoji ipak dobar razlog zašto je on uložio toliko interesa i energije kako bi saznao detalje iz života osobe koju promatra.

Jesi li i ti mikro - prevarant?

Osjećaš li se čudno pri interakciji s nekom osobom, tj. ako se pitaš je li bi način na koji razgovaraš s tom osobom mogao smetati tvom partneru, možda bi trebala sjesti i dobro razmisliti o vašoj vezi.

Pitaj se: "Jesam li ja uistinu sretna u ovoj vezi ili se 'čar' izgubila?"

Možda te zanima... Varljivi osjećaji: Zašto varaju muškarci, a zašto žene i kada je vrijeme za rastavu Psiha i seks

Bez obzira na sve indikacije prevare, mikro - varanje ukazuje na to da nešto ne valja u vezi i da ona neće dugo potrajati

Pored drugih trendova, poput "bacanja mrvica" (eng. breadcrumbing) u kojem te osoba navlači bacajući ti "mrvice" pažnje tu i tamo iako nije uistinu zainteresirana za tebe, ili te pak skriva po društvenim mrežama iz nekog razloga, mikro - varanje ozbiljan je i legitiman znak da nešto nije u redu s vezom i zahtjeva hitnu intervenciju. 

Možda te zanima... Ne objavljuje tvoje slike na društvenim mrežama? Novi trend u vezi ili razlog za prekid? Psiha i seks
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      namnere

      Tablete za potenciju - http://bit.ly/1WRYJqr Ženska viagra - http://thetopleadbit.com/3RZV

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.