Psiha i seks Seks i veze 25. rujna 2019.

Može li ananas promijeniti miris tvoje vagine?

Foto: Guliver Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Utječe li hrana na miris tvoje vagine i može li konzumiranje ananasa zapravo promijeniti tvoj miris i okus ispod pojasa?

Tvoja vagina je vlastiti osjetljivi ekosustav. Ponekad čak i najmanja promjena njenog uravnoteženog okruženja znači velike probleme. Promjena seksualnih partnera, predugo zadržavanje u znojnoj odjeći nakon vježbanja, pa čak i hrana koju jedeš, može imati utjecaja na tvoj prirodni miris vagine.

Ona nikada neće biti "bez mirisa". Svaka žena ima svoj prirodni, zdravi miris vagine koji je pod utjecajem hormona, prehrane, težine i genetike. Taj miris može se mijenjati u različito vrijeme menstrualnog ciklusa ili s promjenom tvoje dobi i ukupnog zdravlja. Ove male promjene su normalne i obično ne ukazuju na bilo kakve zdravstvene i higijenske probleme, a promjene mirisa uzrokovane hranom većinom su blage.

kupka Možda te zanima... Kako prirodno izliječiti vaginalne gljivične infekcije? Zdravlje

Jaka, jako mirisna ili začinjena hrana može promijeniti tvoj vaginalni miris, prema Sveučilištu u Oregonu. Hrana poput kave, luka, češnjaka i jaki začini mogu dakle malo promijeniti miris vagine.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Popularno mišljenje među čitateljima uz vezanu temu na internetu jest i da konzumacija ananasa može promijeniti miris vagine. Danas još ne postoji istraživanje koje bi moglo znanstveno odgovoriti na to pitanje, no Health.com je provjerio to pitanje s nekoliko liječnika.

Alyssa Dweck, liječnica iz New Yorka i koautorica knjige The Complete A to Z for Your V kaže da njezini pacijenti definitivno primijete promjenu nakon što jedu ananas „na dobar način“. 

Vagina-Iscjedak-Zena Možda te zanima... 3 opasne vrste vaginalnih iscjedaka Zdravlje

"Na neki način 'ti si ono što jedeš", kaže urolog Koushik Shaw, s Instituta za urologiju Austin. Moguće je da ako jedeš hranu s većim udjelom šećera, poput voća, tjelesne tekućine mogu imati slađi okus, ali taj se učinak sigurno ne bi primijetio u trenu.

Iako Shaw smatra da je sve to "urbana legenda", nema štete u pokušaju ako si znatiželjna. Ananas sadržava vitamin B, vlakna i veliku dozu vitamina C tako da ništa loše od njegove konzumacije neće proizaći.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.