Psiha i seks Seks i veze 29. svibnja 2017.

Muškarci s bradama bolji su "materijal" za vezu

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ili bar tako tvrdi znanost. Zaključak je to studije objavljene u magazinu Journal of Evolutionary Biology koju je predvodila znanstvenica Barbara Dixon. Prema njenim tvrdnjama, muškarci s bradama su češće pogodni za dugu vezu od onih koji bradu nemaju.

Zaključak potkrepljuju tvrdnjama da je brada istinski simbol razlikovanja žena i muškaraca, kao i znak prisutnosti testosterona, a samim time i muževnosti. Znanstvenici smatraju da su to faktori koji privlače žene pa će tako prije ostati uz bradatog dečka nego li uz onog koji to nije.

8 znakova da bi trebala razmisliti o prekidu

Nadalje, naglašavaju kako upravo brada pomaže izbalansirati izgled kod muškarca. Primjerice, ako ima pregrube crte čeljusti brada će ih prikriti, jednako kao što će prikriti i previše ženstveno muško lice. 

A što kažu žene?

Ipak, zaključci ne bi bili potpuni bez stvarnog mišljenja žena, pa su tako žene dobile priliku reći što misle o ovoj temi. Neke će možda iznenaditi, a neke možda ne, no bilo kako bilo od 8520 žena koje su sudjelovale u istraživanju, njih 8520 (dakle sve) dalo je prednost bradatom muškarcu, prenosi portal Marie Claire.

 | Author: Marija Horvat Foto: Marija Horvat

Bradatog muškarca na naslovnici svoje knjige ima i hrvatska erotska spisateljica, Marija Horvat. U novom romanu otkriva vruća zbivanja zagrebačke spin doktorice, koja je zapravo ženska varijanta gospodina Greya. Autorica knjige iznimno je upućena u stanje svijesti korporativne elite u Hrvatskoj i veoma obrazovana jer koristi obilje referenci na termine iz seksualne i gestalt psihologije. Njeni opisi igara moći u postelji i izvan nje, na društvenom i emocionalnom planu vrlo su vjerni, a roman je prepun zanimljivih razmišljanja o prirodi ljubavi i međuljudskih odnosa.  Erotski triler iz zagrebačkog seksualnog podzemlja "Do kraja: Oslobađanje" potraži na svim kioscima i na mondo.hr za samo 39,90 kn!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.