Psiha i seks Seks i veze 17. prosinca 2017.

Postoji li zaista miris žene prije ovulacije?

Što je seksualna kemija?
Foto: Thinkstock "Seksualna je kemija vrlo snažan, ali neizreciv osjećaj koji osjećaš u svom tijelu kad te netko privlači",
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Testiranje ljudskog osjeta mirisa, u jednom američkom istraživanju, pokazalo je da najveći broj muškarca najviše voli miris žene neposredno prije ovulacije.

Ne samo što im se ovaj miris najviše svidio, već su i zamišljali da je žena koja ga 'ispušta' puno privlačnija. Jednostavno rečeno, spremnost na oplodnju jedan je od najjačih seksualnih okidača za muškarce.

Možda te zanima... Blokirana seksualna čakra uzrokuje ljubomoru, spolne infekcije i neplodnost Kolumne

Znanstvenici tvrde da su žene vjerojatno sposobne tumačiti određene signale o imunološkom sustavu muškarca iz njegovog tjelesnog mirisa i da, neposredno prije ovulacije, preferiraju partnere čiji je imunitet različit od njihovog.

Seks_2 Možda te zanima... Koja je omiljena seks poza muškarcima i ženama? Odgovor bi te mogao iznenaditi Psiha i seks

Objašnjenje za ovaj fenomen najvjerojatnije se krije u nastojanju da budući potomci steknu što veći stupanj otpornosti na širok spektar bolesti, što povećava šanse za njihov opstanak.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.