Psiha i seks 06. kolovoza 2021.

Što žene stavljaju na prvo mjesto u seksu i zašto je to loše za oboje?

Seks
Foto: shutterstock Mnogo je očekivanja kada je u pitanju seks
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnoge žene u jednoj fokus grupi otkrile su da su se osjećale frustrirano i nezadovoljno bez orgazma tijekom seksa, ali to nisu rekle svojim partnerima. Ipak, mnogi muškarci vole biti poučeni o seksu, pogotovo ako primjene naučeno i dobiju pohvale za ono što se njihovoj partnerici sviđa.

Istraživači sa Zapadnog sveučilišta u Pomoni u Kaliforniji proveli su fokus istraživanje na grupi žena te ih pitali kako se osjećaju kad nemaju orgazam i što su učinile po tom pitanju. Bez orgazama, kazale su žene, osjećale su se tužno, frustrirano, nezadovoljno i ogorčeno. No, rijetke su prijavile pokušaj podučavanja svojih partnera. Njihova glavna briga nije bilo njihovo vlastito zadovoljstvo, već strah da bi bilo kakve kritike povrijedile ego partnera, prema Psychology Today.

Ako radiš ove četiri stvari u krevetu činiš seks dosadnim. Evo kako odnos začiniti

Muški ego nije tako krhak kao što vjeruju mnoge žene - posebno mlade žene

Muškarci svih dobi imaju bogato iskustvo u rješavanju razočaranja - gubitka u sportu, zastoja u karijeri i odbijanja prethodnih žena. Nakon razočaranja, gotovo svi muškarci se pokupe i izvuku lekciju iz svojih iskustava. Zato, kada podučavaš svog muškarca što ti više godi u seksu, ne odbijaš ga. Samo tražiš male prilagodbe. Muški ego preživjet će sasvim dobro - osobito ako pohvališ ono što ti se sviđa u njegovom vođenju ljubavi ili što te poslušao i prilagodio seksualni stil po tvojoj želji.

Možda te zanima... Što muškarci zapravo žele kada je u pitanju seks? 8 ključnih točaka Psiha i seks

Nemoj se samo žaliti prijateljicama da tvoj muškarac nije najbolji ljubavnik za tebe! Reci mu biranim riječima. Ako to ne učiniš, on ne može znati tvoje želje i preferencije. Nitko ne može čitati ničije erotske misli. Zaljubljivanje ne daje psihičke moći.

Muškarac ne može znati tvoje seksualne želje i fantazije, ako mu ih ne kažeš. To što su njegovoj posljednjoj partnerici pružali zadovoljstvo određeni erotski potezi ne znači da će i tebi jednako goditi ili obrnuto. 

Tantričkim seksom do višestrukih orgazama: U čemu je tajna ovog načina vođenja ljubavi? | Author: shutterstock Foto: shutterstock Tantričkim seksom se istražuje tijelo partnera, ali i vlastito. Sam seksualni odnos je polagan, pridaje se pažnja svakom pokretu te je potrebno uzeti si dovoljno vremena i ne žuriti

Ako se bojiš reći iz straha da ne povrijediš njegov krhki ego, nikada neće naučiti u čemu uživaš i što ti se sviđa. Ugrožavaš budućnost veze. No, žene nisu jedine koje žele seksualne prilagodbe. Mnogi muškarci također imaju zahtjeve, a neki se osjećaju nelagodno govoriti o tome. Evo nekoliko načina kako jasno izraziti svoje seksualne želje.

Tantričkim seksom do višestrukih orgazama: U čemu je tajna ovog načina vođenja ljubavi?

Budi precizna. Nemoj reći: "Voljela bih da si nježniji." To je nejasno. Bolje reci: "Voljela bih da mi nisi tako jako uštipnuo bradavice." Poredaj svoj popis od zahtjeva o kojima je najlakše razgovarati, do onih koji su najteži. Počni s najjednostavnijim. Velike su šanse da to nije previše teško zatražiti. Ako partner to dobro prihvati, počinje se navikavati na "seksualno treniranje". A postoje šanse da će se još više uzbuditi jer će primijetiti koliko uživaš.

Počni trenirati svog dragog ljubljenjem. Ljubljenje je ključno za seksualno zadovoljstvo i zadovoljstvo mnogih ljubavnika, a većini je ljudi lakše razgovarati o ljubljenju nego o igri genitalija. Počni s komplimentom, a zatim iznesi svoj prijedlog. “Volim način na koji se ljubiš, ali voljela bih da mi više ližeš usne. Da ti pokažem."

Možda te zanima... Jedna stvar u seksu daje muškarcima osjećaj muževnosti Psiha i seks

Kad ti se sviđa što se događa, pohvali ga riječima, a kad si manje oduševljena bilo kojim potezom, šuti. Ako dosljedno potičeš ono što ti donosi zadovoljstvo, velika je vjerojatnost da ćeš dobiti mnogo toga, a manje onoga što izaziva šutnju.

Izjavi svoje namjere

Dok se stvari zahuktavaju, gledaj partnera u oči i reci nešto poput: „Želim da ne osjećaš ništa osim užitka. Ako bilo što, što radim ne pruža užitak, molim te da mi to odmah kažeš pa da ti mogu pružiti ono u čemu uživaš.” Ovo će nevjerojatno impresionirati partnera.

Možda te zanima... 'Trapez': Ovaj seksualni položaj dat će ti novi zamah u krevetu Psiha i seks

Muškarci prije nego što započnete bilo kakvu erotsku predigru, recite: "Volio bih ti milovati grudi, otkopčati grudnjak.. "Da li je to u redu?" Ako ona kaže da, nastavi. Ako oklijeva, reci nešto poput: "Obećavam da ću biti nježan." "Prestati ću kad god želiš." A ako kaže ne, poštujte njezine želje.

"Je li ovo u redu?" Nakon erotskih igrica uvijek postavi ovo pitanje. Zatim upitaj: „Želiš li nježniji dodir? Čvršći? Molim te reci mi." Dakle, dame i gospodo, ako želite uživati ​​u seksu, morate reći partnerima što vas veseli i zatražiti poučavanje o tome što im se sviđa.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.