Psiha i seks Seks i veze 15. listopada 2019.

Uživaju li žene više u seksu s muževima ili s partnerima za jednu noć?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znanstvenici iz SAD-a vjeruju da je seks bolji u vezi zato što seks i ljubav idu ruku pod ruku i ništa se ne može usporediti s pravom romantikom.

Prema timu znanstvenika sa Sveučilišta Florida - iako ideja o partneru za jednu noć možda i zvuči primamljivo i interesantno (na papiru), to je jedno "veliko gubljenje vremena."

Istraživanje koje je provedeno na preko 1000 žena u dobi između 18 i 71 godina prikazalo je da su žene u dugoročnim vezama u prosjeku doživjele oko 15% više orgazama od onih koje nisu u vezi.

Možda te zanima... 10 najčešćih ženskih laži o seksu Psiha i seks

Dakle, studija je otkrila da su žene koje su imale seksualne odnose s predanim partnerima uživale u navedenom iskustvu mnogo više, prenosi Daily Mail.

Navedeni rezultati mogu se pronaći u radu vodećega istraživača Vala Wongsomboona - "Women’s Orgasm and Sexual Satisfaction in Committed Sex and Casual Sex: Relationship Between Sociosexuality and Sexual Outcomes in Different Sexual Contexts."

Razgovarajući o mogućim objašnjenjima nalaza, psihoterapeut Phillip Hodson zaključio je da je seksualno zadovoljstvo žena možda kompliciranije od samoga čina fizičkog uživanja."Moguće objašnjenje je da su ženama potrebniji sofisticiraniji dodiri i senzualnost od običnog standardnog fizičkog odnosa da bi dosegle vrhunac. Također, veći rizik je upuštati se u seksualne odnose s partnerom za jednu noć zbog mogućnosti da ostanu trudne i same u odgoju djeteta."

Možda te zanima... Je li krvarenje nakon analnog seksa normalno? Psiha i seks Seks-Partneri Možda te zanima... Koliko puta dnevno žene razmišljaju o seksu, a koliko muškarci? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.