Zdravlje 02. siječnja 2024.

6 najčitanijih članaka na missZDRAVOJ 2023. godine

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prošle godine na missZDRAVOJ imali ste priliku čitati razne zdravstvene teme, donosili smo vam trendove iz fitnessa i nutricionizma, informirali vas o klimatskim i ekološkim zbivanjima, a za razonodu smo vam pripremali različite horoskope. Ovih šest članaka privuklo je najviše čitatelja.

Pet razloga zašto vagina svrbi, a nije gljivična infekcija, članak je s najvećim brojem klikova prošle godine. Iako su vaginalne infekcije najčešći uzrok svrbeža, osobito gljivične postoje i drugi razlozi. Koji su sve mogući uzroci vaginalnog svrbeža prisjetite se u članku.

Možda te zanima... Pet razloga zašto vagina svrbi, a nije gljivična infekcija Zdravlje

Medicinska dijeta: Za tri tjedna 10 kilograma manje, na drugom je mjestu po broju klikova. Ovu dijetu još zovu bolnička dijeta, dijeta s kuhanim jajima i dijeta s narančama i jajima. Koncept medicinske dijete nastao je 70-ih godina, a temelji se na popularnoj knjizi "The Complete Scarsdale Medical Diet" dr. Hermana Tarnowera kardiologa iz SAD-a. Medicinska dijeta bazira se na unosu samo 1000 kalorija dnevno bez obzira na spol, težinu ili razinu aktivnosti. Tako radikalno smanjene unosa dnevnog broja kalorija dovodi do brzog gubitka kilograma.

Možda te zanima... Medicinska dijeta: Za tri tjedna 10 kilogram manje Dijeta

Od veličine do boje: Kako se penis mijenja s godinama, treći je najčitaniji članak 2023. godine missZDRAVE. Kao i ostali dijelovi tijela, penis s godinama mijenja izgled i funkcionalnost. Glavna promjena koja se događa je opadanje razine testosterona kako ulazite u četrdesete. Testosteron je u pubertetu osigurao rast penisa, a kroz godine je pogonio seksualni nagon. Opadanje razine testosterona u kombinaciji s ostalim faktorima starenja uzrokuje promjenu veličine, oblika, ali i funkcionalnosti muškog spolnog organa.

Možda te zanima... Od veličine do boje: Kako se penis mijenja s godinama Zdravlje

Ovo su najneuredniji horoskopski znakovi, jeste li među njima? Ako ste zaboravili otkrijte koji su to znakovi i zašto su zaslužili ovu neslavnu titulu.

nered Možda te zanima... Ovo su najneuredniji horoskopski znakovi, jeste li među njima? Psiha i seks

Povišen kreatinin u krvi: Zašto se pojavljuje i što znači? Kad dobiju nalaze krvi, mnogi ih pokušavaju protumačiti, a odgovore na pitanja: što je kreatinin, što znači kada je kreatinin u krvi visok, a što kada je nizak i koje su referentne vrijednosti, kako se rade pretrage kreatinina iz krvi i urina te kako stabilizirati njegove vrijednosti su pronašli na missZDRAVOJ sudeći po broju klikova.

Možda te zanima... Povišen kreatinin u krvi: Zašto se pojavljuje i što znači? Zdravlje

8 namirnica uz koje ćete redovito ići na WC, šesto mjesto zauzeo je članak naše kolumnistice Sandre Krstev Barać, mag. nutricionizma, IFMCP. Krstev Barać je objasnila kako je za redovitu stolicu svakodnevno prehranom potrebno unijeti barem 25 g vlakana, a istraživanja nam pokazuju da tipična zapadnjačka prehrana osigurava prosječno 15 g vlakana. Otkrila je kojim namirnicama povećati unos vlakana.

 
Možda te zanima... 8 namirnica uz koje ćete redovito ići na WC Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.