Zdravlje Simptomi i pomoć 28. siječnja 2019.

Kako da naš imunitet bude ove zime jači no ikad?

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Umor, kratki dani, manjak sunca i sinteze vitamina D, sezona prehlada i gripa, sve to nam može lako narušiti zimsku idilu.

Upravo zato vrlo je važno održavati svoj organizam snažnim i zdravim, a osim tjelesne aktivnosti i izbora blagotvornih namirnica, ne smijemo zaboraviti na dodatke prehrani. Naš imunitet ima ulogu štita organizma braneći ga od bakterija i virusa. No, kod osoba koje pate od raznih alergija i drugih simptoma koji često remete svakodnevicu, imunološki sustav radi pojačano kako bi se obranio od dodatnih prijetnji. Vitamin D je tijekom protekla dva desetljeća dobio na važnosti jer su znanstvena istraživanja pokazala kako je većina populacije koje živi iznad 40-te paralele (a to smo i mi) – u teškom nedostatku ovoga vitamina, posebice tijekom hladnijeg dijela godine. Iako u kontekstu vitamina D obično pomišljamo na snažne kosti, ovaj je vitamin iznimno važan i za imunitet. Istraživanja su pokazala kako je adekvatna koncentracija vitamina D bitna za prevenciju kako zaraznih odnosno infektivnih, tako i autoimunih bolesti. Također, vitamin D i kurkumin dijele neke metaboličke sličnosti pa su i zato savršen spoj. Kurkumin i vitamin D sinergijski djeluju na imunitet i preporučuju se raznim populacijskim skupinama kojima je potrebna nutritivna podrška imunološkom sustavu. Kurkumin je sigurna i učinkovita potporna terapija u liječenju bronhijalne astme zahvaljujući njegovim snažnim protuupalnim svojstvima.

 | Author: PR Foto: PR

Almagea® CURCUMIN FORTE+ je dodatak prehrani obogaćen vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta. Obzirom da nativni kurkumin nije topiv u vodi, odnosno ima nisku bioraspoloživost i vrlo se brzo neiskorišten izlučuje iz organizma, Almagea CURCUMIN FORTE+ sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina s vitaminom D u micelama i pritom ima 185 puta veću raspoloživost od nativnog kurkumina.

 | Author: PR Foto: PR

Jedna kapsula Almagea CURCUMIN FORTE+ (596 mg) odgovara količini od 14 standardnih tableta s kurkuminom. Almagea CURCUMIN FORTE+ dolazi u Licaps® Vcaps® kapsulama, koje su biljnog podrijetla, ne sadrže otapala, konzervanse, gluten, škrob, plastifikatore, alergene ni GMO sastojke te su lako probavljive i blage za želudac.

Almagea®  CURCUMIN FORTE+ 

„ SNAGA KURKUMINA NA VAŠOJ STRANI“

Način primjene: 1 kapsula dnevno, uz obrok.

Almagea CURCUMIN FORTE+ dodatak prehrani dostupan je za kupnju u svim ljekarnama i Almagea web shopu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.