Zdravlje 28. rujna 2020.

Nevena Rendeli: 'Nakon korona krize, odlasci u prirodu zamijenili su odlazak na špicu'

Foto: Privatna arhiva
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U subotu 3. listopada kod Vidikovca u Maksimiru održava se Festival zdravlja koji će ponuditi zanimljiva predavanja stručnjaka, besplatne radionice zdravog kuhanja i vježbanja, panel diskusije na temu zdravlja i savjete kako najbolje ojačati svoje tijelo i um uoči specifične jeseni i zime.

S organizatoricom festivala Nevenom Rendeli, popričali smo o razlozima zašto ga je pokrenula i o tome kako se sama bori s neizvjesnošću koju nam svima nosi ova godina. Agencija Prime time komunikacije, na čijem je čelu Nevena Rendeli, organizira Festival zdravlja, a naš portal missZdrava prepoznao je važnost pojačane brige o zdravlju, jačanju tijela i stvaranju psihološkog imuniteta tijekom ove izazovne godine pa smo odlučili medijski podržati festival.

U nastavku pročitaj razgovor s Nevenom.

U subotu 3. listopada u Maksimiru održava se Festival zdravlja. Što te je motiviralo da kreneš u organizaciju ovog Festivala?

Motivacija je bila pomalo sebična jer me pred kraj ljeta uhvatila panika kako će moja obitelj preživjeti ovu jesen i zimu. Iskustvo lockdowna je još svježe i ne ponovilo se, ali u situaciji pandemije kad lijek ne postoji, a cjepivo nije još uvijek na vidiku pitala sam se što svatko može učiniti za sebe kako bi ojačao imunitet i u specifičnu jesen i zimu ušao što "zdraviji". U razgovoru s poznanicima i prijateljima shvatila sam da ista pitanja muče i druge pa sam se bacila na posao i odlučila dok se još može na otvorenom kod Vidikovca u Maksimiru organizirati jednodnevno druženje stručnjaka, liječnika, kineziologa kako bismo javnosti dali mogućnost sudjelovanja u besplatnim radionicama, predavanjima i panel diskusijama na temu zdravlja i well beinga.

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Kako si se nosila s neizvjesnošću tijekom lockdowna i pandemije koronavirusa?

Teško. Biti zatvoren u 4 zida s troje male djece s neizvjesnom budućnošću bilo je najteže razdoblje za moju obitelj. Jedva smo dočekali ponovno otvaranje vrtića, a ja i povratak na posao. Rad od kuće za mene je bio nemoguć zato sam se radovala povratku u normalan život. Jedno je sigurno, s virusom ćemo morati naučiti živjeti i utoliko naš način života će se sigurno mijenjati. Odlasci u prirodu zamijenili su odlazak na špicu, a sve više razmišljam i o kupovini vikendice negdje izvan Zagreba.

Koliko si općenito zabrinuta oko budućnosti za sebe i svoju obitelj? Jesi li tip koji puno brine, koji priča o svojim brigama otvoreno ili ih drži u sebi?

Ja sam inače tip koji puno priča (hahahah) pa mi je utoliko lakše, ali živimo u vremenima kad je teško znati što nas čeka pa sam naravno i zabrinutija nego inače. U jednom trenutku se brinem da se ne razbole moji bližnji, a već u drugom strah me posljedica ekonomske krize. U svakom slučaju ovo su izazovna vremena za svakoga.

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Koje metode relaksacije i upravljanja emocijama si koristila tijekom ove krize ( da li ti je više pomagao razgovor s dragim ljudima, trčanje, meditacija?)

Meni uvijek pomaže trčanje, a nedavno sam počela i planinariti i već osvojila svoj prvi vrh. Uspon na drugi najviši vrh Velebita- Sveto brdo bilo je meditativno iskustvo i iscrpljujuće naravno, ali sve više težim tjelesnoj aktivnosti u prirodi.

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Koje su glavne poruke ovog Festivala koje želiš poslati?

Kako ostati zdrav i preživjeti specifičnu jesen i zimu? Kako ojačati imunitet i ostati normalan u potpuno nenormalnim vremenima? To su glavna pitanja na Festivalu zdravlja na koja ćemo zajedno s partnerima, pokušati dati odgovore.

Pridruži nam se na Festivalu zdravlja, 3. listopada kod Vidikovca u Maksimiru i saznaj što možeš učiniti za sebe i svoje zdravlje uz savjet stručnjaka i mnoštvo besplatnih radionica. Sve radionice i predavanja otvoreni su za javnost, a bit će prilike i za razgovore s liječnicima na razne teme. Za cijeli program klikni ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.