Zdravlje Prirodno liječenje 10. travnja 2018.

Ostani aktivna i zdrava uz namirnice koje imaš kod kuće

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U moru obaveza i nedostatka vremena, sve manje brinemo za svoje zdravlje. Naš organizam prepoznaje dobre, ali i loše navike pa su tako sve češće posljedice kronični umor, probavne smetnje i alergije koje se bude zajedno s prirodom.

Proljeće je stiglo u grad

Možda proljeće još nije stiglo ako govorimo o zelenilu u prirodi i nešto toplijem vremenu, ali je definitivno stiglo ako govorimo o alergijama. Oni koji pate od njih, već traže načine kako si pomoći. Kroz mudar izbor namirnica koje unosiš u organizam možeš se riješiti ili barem smanjiti smetnje.

Važno je napomenuti kako se alergičnima preporučuje unos što više hrane bogate vitaminom C i omega-3 masnim kiselinama koje jačaju naš imunitet. Kako je plava riba bogata omega-3 masnim kiselinama, idealno ju je što češće uvrstiti u svoj meni, pa tako uz pomoć štapnog miksera napraviti omiljeni riblji namaz i smanjiti učestalost pojave te jačinu simptoma alergijskog rinitisa i astme.

Juhom protiv nadutosti

Kako bismo stali na kraj probavnim smetnjama, poput nadutosti, potrebno je uvesti neke promjene u način disanja i jedenja, ali isto tako uvesti promjene u svoju prehranu. Ovom neugodnom osjećaju lako možemo stati na kraj pažljivim odabirom namirnica koje se mogu pretvoriti u zdravi napitak. Pravi melem za probavni sustav, kao i uklanjanje nadutosti je juha od mladih listova rotkvice uz dodatak kumina i đumbira. Glavna prednost ove juhe je njezina jednostavna i laka priprema s blenderom.

Sokovnikom do otpornosti na stres

Sve više obaveza u poslovnom i privatnom životu, utrka s vremenom i konstantni stres ostavljaju trag na našem psihofizičkom zdravlju. Sjećaš li se kad si zadnji put provela dan na poslu bez stresa? Budući da je stres postao sastavni dio naše svakodnevice, trebali bismo više pažnje posvetiti jačanju svojeg organizma kako bi se mogao nositi sa svim tim stresom.

Nutricionisti rješenje pronalaze u “super hrani” koja obiluje najkvalitetnijim nutritivnim vrijednostima. Hranjive tvari iz “super hrane”, poput goji bobica i kokosa, idealne su za jačanje organizma u borbi protiv stresa. Philips sokovnik za hladno prešanje omogućava maksimalno iskorištavanje namirnica za koje se odlučite. To znači da se “super hrana” u potpunosti može iskoristiti.

Što je potrebno za kvalitetan san?

Pobijedi sav stres i napetost ubrzanog načina života i ne dozvoli da oni utječu na vaše spavanje. Nedostatak sna izazvan nesanicom, osim što iscrpljuje organizam dovodeći ga do kroničnog umora i pada koncentracije, može utjecati na zdravlje srca te izazvati depresiju. Kako bi ostali zdravi i spremni na sve izazove koji su pred nama, predlažemo kvalitetan san do kojeg je lakše doći nakon laganog obroka prije spavanja, toplog mliječnog napitka i mirisne kupke. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.