Zdravlje 02. rujna 2016.

Trikovi za jačanje imuniteta: kurkumin s vitaminom D

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljeto je idealan period za jačanje obrambenih snaga organizma i postizanje psihičke i fizičke ravnoteže s obzirom da jesen zahtijeva prilagodbu organizma novim temperaturnim promjenama, a time i raznim virusnim i bakterijskim infekcijama.

Jesensko vrijeme, baš kao i proljeće, donosi i niz raznih alergija, a povećava se i udio vlažnosti u zraku što također utječe na dišne puteve. Imunitet je naš štit koji nas čini sigurnima. Želimo li doprinijeti normalnoj funkciji imuniteta, svakodnevicu trebamo obogatiti tradicionalnim, prirodnim dodacima prehrani. Pravim odabirom istih maksimiziramo pozitivan učinak na naše zdravlje, te tijelu osiguravamo odgovarajući izvor snage u borbi protiv neželjenih utjecaja iz okoline.

S obzirom da nativni kurkumin nije topiv u vodi, odnosno ima nisku bioraspoloživost i vrlo se brzo neiskorišten izlučuje iz organizma, Almagea® CURCUMIN FORTE + sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina s vitaminom D u micelama, čime doprinosi normalnoj funkciji imuniteta i pritom ima 185 puta veću raspoloživost od nativnog kurkumina.

Vitamin D podržava rad imunološkog sustava

1 kapsula Almagea® CURCUMIN FORTE+ (596 mg) odgovara količini od 14 standardnih tableta s kurkuminom. Almagea® CURCUMIN FORTE+ se preporuča kao pomoć pri zadovoljenju potreba za vitaminom D. Glavna uloga vitamina D je održavanje normalne razine kalcija u krvi kontrolirajući njegovu apsorpciju i skladištenje. Podržava rad imunološkog sustava i neophodan je za rast, razvoj i zdravlje kostiju i zubi.

Pod utjecajem ultraljubičastih zraka vitamin D može se sintetizirati u koži, međutim, razni okolišni čimbenici poput onečišćenja i nedovoljno sunca, smanjuju sintezu vitamina D pa ga je neophodno unijeti prehranom. 

Almagea® CURCUMIN FORTE+ dodatak prehrani dostupan je za kupnju u svim ljekarnama i preko Almagea web shopa. 

Pakiranje sadrži 30 Licaps® Vcaps® kapsula. Način primjene: 1 kapsula dnevno uz obrok. Cijena pakiranja iznosi 132,40 kn.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.