Hrana 22. rujna 2015.

7 prijedloga za proteinske doručke

Dor-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako želiš ostati fit ili imati veću mišićnu masu, znaš da trebaš konzumirati što više proteina. Kako ne bi samo bila na proteinskim shakeovima donosimo ti prijedloge za tjedan dana jednostavnih proteinskih doručaka nakon kojih nećeš dan započeti umorna kao što bi bila da doručkuješ samo ugljikohidrate

Proteinski doručak

Kvalitetan doručak nam osigurava dovoljnu količinu energije kako bismo bili produktivni, koncentrirani i kreativni u obavljanju naših svakodnevnih aktivnosti. Stoga bi doručak trebao osigurati do 30 posto ukupnog dnevnog kalorijskog unosa, odnosno jednu četvrtinu dnevnih potreba organizma za nutrijentima.

Prvi dan

Tost s maslacem od kikirikija: Dvije kriške punozrnatog kruha s 1 žlicom kikiriki maslaca na svakoj šniti. Nareži jednu bananu i komade banane stavi na maslac. Uz to popij šalicu mlijeka.

Drugi dan

Fritata od bjelanjaka: Napravi omlet od nekoliko bjelanjaka, malo paprike, luka, špinata i feta sira. Ovaj omlet pojedi uz šnitu kruha od cjelovitog zrna.

Treći dan

Mediteranski sendvič: U pecivo od cjelovitog zrna namaži 4 žlice hummusa, stavi nekoliko kriški rajčice, 30 g kozjeg sira i 1/4 šalice narezanih badema. Uz to možeš popiti kavu s mlijekom.

Četvrti dan

Zdjelica od dinje:Uzmi pola dinje i očisti joj sredinu. U sredinu dinje stavi šalicu svježeg sira. Dinja i sir odlična su kombinacija bogata proteinima.

Peti dan

Proteinski muffini: Jednu bananu, 3/4 šalice bjelanjaka, pola šalice grčkog jogurta, 3/4 zobenih pahuljica, 2 mjerice proteinskog praha od vanilije i 2 žličice šećera miksaj u blenderu. Namasti kalup za muffine i napuni ga smjesom. Peci muffine na 180 stupnjeva 20 minuta.

Šesti dan

Jabučna zobena kaša: Kuhaj 3/4 šalice zobenih pahuljica s 1 i 1/4 šalice mlijeka i kad se zgusne dodaj 1/4 šalice sjeckanih oraha i sjeckanu jabuku. Pospi sve cimetom i prelij medom. 

Sedmi dan

Proteinska salata: Pomiješaj 1/2 šalice sojinih ljuskica, 1/2 šalice nasjeckane rajčice i 30 g mozzarelle. Sve začini acetom balsamicom i uz šnitu punozrnatog kruha.

Saznaj koje je voće dostupno u sezoni.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.