Fitness Vježbe za mršavljenje 18. svibnja 2016.

Trik fitness trenera za "paljenje" kcal

Roza_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada je riječ o ostvarivanju brzih rezultata, postoji jedan trik koji primjenjuju svi instruktori fitnessa - intervalni treninzi, tijekom kojih se naizmjenično rade vježbe velikog intenziteta i vježbe umjerenog intenziteta. Ovaj režim može promijeniti izgled tijela za mnogo kraće vrijeme nego kardio-trening. Zapravo, uz intervalni trening rezultati će biti vidljivi za nekoliko tjedana.

Što je intervalni trening?

Kratki periodi intenzivnijih ili bržih vježbi. Bez obzira šetaš li, voziš bicikl, plivaš ili trčiš, mijenjaj intenzitet vježbanja. Brze i dinamične minute tijekom vježbanja izmjenjuj s vježbama sporijeg intenziteta tijekom kojih ćeš vratiti snagu. Zbog čega je učinkovit? Tijekom faze intenzivnih vježbi sagorjet ćeš veliki broj kalorija, a tijekom sporije faze tvoje tijelo obnovit će snagu za novi intenzivan period. U tom vremenu, rad srca bit će ujednačen. Rezultat - stručnjaci procjenjuju da se u intervalnim treninzima sagorijeva 20 do 25 posto više kalorija.

Što trebaju znati početnici?

Kao i sa svim aktivnostima, počni trening sporim ritmom. Ako gubiš dah prije nego što završiš intenzivne vježbe, onda ih skrati. Ipak, vodi računa o tome da intervali oporavka ne budu previše laki, kako bi održala ubrzan rad srca. Koliko trebaju trajati treninzi? Istraživanja pokazuju da je pola sata do 40 minuta optimalno vrijeme za intervalni trening.

Pročitaj koje su prednosti i nedostatci intervalnog treninga.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar ipavelic
      ipavelic

      dobar je intervalni trening

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.