Fitness Vježbe za ravan trbuh 19. svibnja 2016.

3 vježbe za definirane trbušne mišiće

Pretty
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogi se kad krenu s trbušnjacima, obeshrabre, jer nikako da postignu izgled definiranih trbušnih mišića. Razlog je jednostavan, dok ne istopiš masne naslage s trbušne stijenke možeš zaboraviti na definirane trbušne mišiće. Zato osim trbušnjaka koje ti donosimo, vodi računa i o svojoj prehrani

Pružanje jedne noge

Vježba za bočne i prednje trbušne mišiće. Lezi na pod s rukama ispruženima uz tijelo. Podigni glavu i ramena, a ruke i noge trebaju biti pod kutem od 45 stupnjeva. Gornji dio tijela cijelo vrijeme drži podignutim, desno koljeno privuci prema prsima, desnom rukom uhvati nogu iznad skočnog zgloba, dok je dlan lijeve ruke na koljenu. Zamijeni stranu i ponovi vježbu osam do deset puta svakom nogom.

Pauk plank na podlakticama

Vježba za bočne, gornje i donje trbušne mišiće. Spusti se na pod u plank položaj, oslanjajući se na podlaktice i vrhove nožnih prstiju, a dlanovi su ispruženi. Bokove drži ravno, a desno koljeno savijaj u stranu, prema desnom tricepsu. Vrati se u početni položaj. Napravi isto lijevom nogom. Vježbu ponovi osam do deset puta svakom nogom.

Balansiranje bučicama

Vježba za bočne trbušne i leđne mišiće. Stani s raširenim nogama, a bučicu težine oko tri kilograma drži podignutu objema rukama visoko iznad glave. Težinu prebaci na lijevu nogu, istovremeno rotirajući desnu. Tijelo okreni u lijevu stranu, a bučicu podigni još više. Bučicu zatim spusti uz desni bok, dok desno koljeno podižeš do visine boka. Vrati se u početni položaj, a zatim isto ponovi suprotnom stranom. Napravite osam do deset ponavljanja.

Dijeta koja topi masne naslage s trbuha.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.