Fitness 28. svibnja 2016.

Vožnja biciklom i gubljenje kilograma

Bicikl_4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sjedilački način života je siguran put ka pretilosti i lošem stanju kardiovaskularnog sustava. Vožnja bicikla potiče taj sustav na pojačani rad, osoba troši dodatne kalorije i ubrzava metabolizam koji sa sjedenjem postaje sve sporiji i sporiji. Uz to, mišići se jačaju, a i pluća pojačano rade

Kombinacija vožnje biciklom i treninga snage za gornji dio tijela

Vožnja bicikla jedan je od najboljih načina na koji možeš potrošiti suvišne kalorije i smršavjeti. Biciklom možeš i oblikovati tijelo, no prvenstveno donji dio tijela. Mišićni rad gornjeg dijela tijela je vrlo mali u odnosu na rad nogu i stražnjice, pa predlažemo kombinaciju vožnje bicikla i treninga snage za gornji dio tijela. Pogledaj pet vježbi za veću energiju i snagu!

Provjeri naš alat Brojač kalorija.

Intenzitet vožnje

Za početnike bi bilo bolje da je brzina konstantna. Kako napreduješ (ali i ako si u dobroj formi), na konstantnu brzinu iz prijašnjih treninga u određenim intervalima možeš ubrzati. Za dodatni učinak predlažemo vožnju uzbrdo.

Klikni na specijal o biciklima!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.