Fitness Vježbe za mršavljenje 04. studenoga 2016.

Otkrivamo vježbe za stražnjicu Eve Longorije i trbušnjake Jessice Albe

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želiš zategnut trbuh kojim se ponosi Jessica Alba ili seksi stražnjicu Eve Longorije ? Za početak, kopiraj program vježbi koje su osmislili njihovi osobni fitness treneri.

Za seksi stražnjicu poput Evine

Jedno od najzgodnijih tijela Hollywooda (s posebnim naglaskom na stražnjicu) svakako pripada Evi Longoriji. Osim predanom radu, za sjajan izgled ova glumica može zahvaliti i svom osobnom treneru Patriku Murphyju. Savršena kondicija i držanje najvažniji su faktori, jer omogućuju idealnu konekciju tijela i glave, tvrdi Murphy. Također, on smatra da je prehrana izuzetno važna, čak važnija od fizičke aktivnosti. Generalno, treba jesti male porcije, izbjegavati prerađene namirnice i piti oko tri litre vode dnevno.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

  • Lateralni koraci s gumenom trakom: Uzmi u ruke gumenu traku za vježbanje, a stopala postavi na njezin središnji dio. Desnom nogom napravi veliki iskorak na desnu stranu, a onda privuci lijevo stopalo desnom.
  • Vježba s medicinkom: U stojećem položaju, blago savij noge, primakni stopala i drži medicinku na bedrima. Polako spuštaj loptu prema stopalima dok ne osjetiš istezanje u nogama. Donji dio leđa mora biti ispravljen.

Za zategnut trbuh poput Jessicinog

Zahvaljujući fitness programu 321, koji je osmislila holivudska instruktorica Ramona Braganza, Jessica se zaista može pohvaliti savršenim trbušnjacima. Osnova 321 treninga jest kombinacija različitih vježbi: tri kardio segmenta, dva segmenta za jačanje i jedan segment vježbi za središnji dio tijela. Njegova podjednako važna komponenta je prehrana, koja uključuje tri glavna obroka i dva međuobroka. Također, dnevno je neophodno popiti najmanje litru vode.

 | Author: Chase Rollins Foto: Chase Rollins

Trbušnjaci na lopti: Lezi na stabilizacijsku loptu - osloni se donjim dijelom leđa na nju - savij noge u koljenima, osloni se cijelom površinom stopala na pod, a ruke savij ispod potiljka. Podigni gornji dio tijela i povlači ramena prema zdjelici koliko možeš.

Vožnja bicikla: Lezi na leđa, savij ruke ispod glave, a koljena pod pravim kutom (stopala su u zraku). Dok ispuštaš zrak, ispruži desnu nogu i istovremeno rotiraj torzo na lijevu stranu, a desnim laktom dodirni koljeno lijeve noge. Ponovi iste pokrete drugom stranom tijela.

Podizanje nogu: Lezi na leđa i ispruži noge u liniji tijela. Podigni ih 15 cm od poda i drži se nekoliko sekundi u tom položaju. Potom ih podignite 20 cm od poda i drži ih u tom položaju nekoliko sekundi. Na kraju, skupi noge u koljenima i privuci ih do grudi, pa ponovi vježbu.

Pročitaj više o treningu Eve Longorie

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.