Hrana 23. lipnja 2023.

Cheesecake od manga bez pečenja

Cheesecake od manga
Foto: Unsplash Cheesecake od manga
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mango i ljeto odličan su spoj, što posebno dalazi do izražaja u ovom cheesecakeu koji se ne peče. Tortu je najbolje staviti u hladnjak preko noći da se dobro stisne.

Sastojci za podlogu:

 
  • 200 g mljevenog keksa
  • 100 g otopljenog maslaca

Priprema podloge:

  • Keks sjedinite s maslacem i prebacite u okrugli  kalup obložen masnim papirom.
  • U okrugli kalup obložen papirom za pečenje utisnite podlogu i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
 

Sastojci za kremu od manga:

 
  • dva zrela manga
  • 250 g g mascarponea ili nekog drugog kremastog sira
  • 250 g svježeg sira
  • 5 žlica šećera (za zdraviju verziju staviti ksilitol, u tom slučaju povećati dozu, najbolje probajte je li vam dovoljno slatko)
  • 500 g vrhnja za šlag
Borovnica chessecake vegan Možda te zanima... Sirovi kolač bez brašna i šećera s neodoljivim borovnicama Hrana
 

Priprema kreme:

  • Od oba manga napravite pire tako da ga očistite i izblendate u multipraktiku ili pomoću štapnog miksera (4 žlice pirea od manga odvojite, kasnije će vam trebati za preljev).
  • U dobiveni pire umiješajte (ručno, ali dobro povežite) sireve i šećer (probajte, pa ako vam nije dovoljno slatko, dodajte još šećera).
  • U posebnoj zdjeli čvrsto umutite vrhnje za šlag, pa ga postupno, miješajući špatulom dodajte smjesi od manga i mascarponea. Dobivenu kremu stavite na ohlađenu podlogu od keksa, a na kremu stavite preljev za tortu.

Sastojci za preljev za tortu:

  • 4 žlice pirea od manga
  • 2 preljeva za tortu (dovoljna za 500 ml tekućine)

Priprema preljeva:

  • Preljev za tortu napravite prema uputi na pakiranju s time da dio vode koji piše na uputama zamijenite s pireom od manga. Mlaki preljev stavite na kremu od manga.
  • Tortu stavite u hladnjak preko noći.
Možda te zanima... Recept za tortu od sira bez pečenja i sa samo 240 kcal Hrana
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.