Hrana 15. ožujka 2024.

Napitak od dva sastojka koji je Marylin Monroe pila za doručak

Foto: instagram Marilyn Monroe
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Marilyn Monroe bila je poznata po svojim glumačkim sposobnostima, ali i figuri. Iako je bila vrlo zaposlena, voljela je kuhati, a kroz dan bi jela brze i lagane obroke bogate proteinima kako bi imala energije.

Napitak od samo dva sastojka koji je Marilyn uvijek pila za doručak pomalo je neobičan, a sastojao od mlijeka i jaja. Iako ovaj napitak nije uobičajen, korištenje jaja u napitcima nije ništa novo. Tako se primjerice u SAD-u često za vrijeme božićnih blagdana pije liker od sirovih jaja ili eggnog u koji se dodaju još mlijeko, vrhnje, začini i alkoholna pića.

"Prije jutarnjeg tuširanja, zgrijem šalicu mlijeka i kada je dovoljno vruće u njega dodam dva jaja. Sastojke umutim vilicom i popijem dok se spremam za dan", rekla je Marilyn o svojim prehrambenim navikama i režimu vježbanja objavljenom u časopisu Pageant 1952. Uz to je pila i multivitamine, a ručak je, čini se, preskakala jer ga nigdje ne spominje. 

Kada je riječ o večeri, ona je uvijek bila jednostavna. "Svake večeri posjetila bih obližnju tržnicu i kupila bih odrezak, janjeće kotlete ili malo jetrica, koje pečem u električnoj pećnici. Uz meso pojedem i pet do šest sirovih mrkvi", opisala je.

salma hayak Možda te zanima... Zašto niže žene teže gube kilograme i što mogu poduzeti? Dijeta

Je li sigurno konzumirati sirova jaja?

Iako se ljudi mogu brinuti da će se razboljeti ako jedu sirova jaja zbog bakterije salmonele, mješavinu sirovih jaja i proteinskih shakeova konzumiraju bodybuilderi već godinama jer pomaže kod mišićne snage. Iako postoji rizik od izloženosti salmoneli, prema podacima prikupljenim 1990-ih, pojavljuje se u samo jednom od 20.000 jaja.

Unatoč tome, postoje druge stvari koje morate imati na umu prije nego što sami probate ovaj napitak Prvi je da može imati prilično blag okus zbog samo dva sastojka. Dakle, možete ga poboljšati tako što ćete skuhati jaja i mlijeko te dodati muškatni oraščić i ekstrakt vanilije. Kuhanjem jaja također ćete smanjiti rizik od izloženosti salmoneli.

 | Author: Unsplash+ Foto: Unsplash+ Eggnog ili liker od jaja

Možda te zanima... Simptomi infekcije salmonelom i je li moguće prepoznati zaraženu hranu Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.