Ljepota i relax Prirodno lijepa 23. lipnja 2017.

Tri sastojka koja osobe s problematičnom kožom ne smiju koristiti

Lice-Koza-1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako imaš problematičnu kožu, trebaš obratiti pažnju na to što joj ne odgovara i prestati koristiti "štetne" sastojke. Ovo su sastojci koji uglavnom smetaju problematičnijoj koži.

Alkohol - iako se u brojnim proizvodima za problematičnu kožu nalazi alkohol, stručnjaci kažu kako ga osobe s problemima koji nastaju zbog začepljenih pora svakako moraju izbjegavati. Alkohol isušuje kožu, što rezultira još jačim izlučivanjem sebuma koji dovodi do začepljenih pora.

Kokosovo ulje - kokosovo ulje mnoge žene koriste za kosu i kožu, ali za problematičnu kožu taj proizvod se nikako ne preporučuje jer začepljuje pore.

Nova saznanja: Kokosovo ulje je zapravo štetno

Alge - proizvodi s algama djeluju ljekovito i blago, ali nikako nisu prikladni za kožu s prištićima i začepljenim porama jer će stanje učiniti još gorim. Dobro pročitaj deklaracije proizvoda koje kupuješ i izbjegavaj natpise poput "Ascophyllum" i "Ulva lactuca".

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.