Psiha i seks Moje emocije 29. srpnja 2016.

Samci nisu bez partnera jer nemaju priliku, nego zato što imaju popis!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zašto su samci sami? Čuo sam toliko samaca kako izjavljuju da čekaju pravu osobu. Kad bismo samo mogli pogoditi pravi noćni klub ili večer za samce ili pravu internetsku stranicu, tada bi ih osoba kao stvorena za njih tamo čekala.

Kao što je budistički majstor Dzongsar Khyentse Rinpoche jednom rekao: "Problem nije u izostanku pravih situacija. One se dogode. No mi im uvijek pristupamo s određenim očekivanjima, s nadama i strahovima. A oni nas odvode u razočaranje." 
 

Otvoreno srce i um prije će te dovesti do ljubavi, nego popis kvaliteta

Kada pretjerano čvrsto odredimo kakvog partnera tražimo, opredijelili smo se za poteškoće. Možemo sastaviti popis kvaliteta koje tražimo u smislu fizičkog izgleda, inteligencije, smisla za humor, religijskog opredjeljenja i tako dalje. Ako nađemo osobu koja ima sve navedene osobine, smatramo da smo pronašli svog savršenog partnera.

Pridržavamo li se strogo takvog popisa, predodredili smo se za neuspjeh. Umjesto toga možeš zadržati otvoren um. Možeš s radoznalošću pristupiti svakome na koga naiđeš, bez skrivenih namjera ili popisa kvaliteta. Naposljetku možeš upoznati nekoga tko je suprotan onome što smatraš nužnim da bi bila sretna, a da je to zapravo savršena osoba za tebe. S otvorenim umom i srcem, možeš naći istinsku sreću ondje gdje je najmanje očekuješ.
 
Ulomak iz knjige "Buddha ulazi u bar", budističkog učitelja Lodra Rinzlera izdana u nakladi Planetopija.
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ifzone.wordpress

      Pozdrav, počinjem pisati blog pa ako želite ostavljam vam link da bacite oko. Nadam se da će vam se svidjeti! https://ifzone.wordpress.com/

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.