Psiha i seks Moje emocije 11. studenoga 2016.

So long, Leonard Cohen...

Foto: Press Association/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Umro je kanadski kantautor Leonard Cohen u 82. godini života, objavljeno je sinoć na njegovoj službenoj Facebook stranici. Umro je u svom domu u Los Angelesu, a uzrok smrti još nije poznat. Legendarni glazbenik je u pedeset godina karijere ostavio dubok trag na glazbenoj sceni.

Pjesmu "So Long, Marianne" posvetio je svojoj muzi Marianne Ihlen s kojom je bio u burnoj vezi, ali na kraju ipak nisu uspjeli ostati zajedno. Marianne je preminula ovog ljeta u 82. godini, a kada je Leonard Cohen dobio informaciju da je Marianne teško bolesna odmah joj je poslao pismo, u kojem je između ostalog stajala proročanska poruka koja se evo sinoć i ostvarila:

"Marianne, došli smo u vrijeme kada su naša tijela stara i raspadaju su i mislim da ću uskoro i ja za tobom. Znaj da sam toliko blizu iza tebe da mislim da kad bi ispružila ruku da bih je uspio dohvatiti."

A o ljubavi je Leonard Cohen rekao:

"Smatram da ljubav nikad ne umire i u slučaju da je ta emocija dovoljno jaka da oko nje nastane pjesma, onda u njoj ima nešto neuništivo."

A mi kažemo, so long Leonard ...

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.