Zdravlje 31. srpnja 2023.

Anja: ''Ponovno stanem u staru odjeću. Haljina koju nosim na sebi je stara čak 10 godina''

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prošla su tri mjeseca otkako smo započeli s projektom ''Let's Get Fit!'' i naše kandidatkinje stavili pred izazov usvajanja zdravih navika, a sada je vrijeme da vidimo njihove rezultate! Anja Stanković je zahvaljujući redovitom vježbanju i zdravoj prehrani zategnula svoje tijelo te je prvi put nakon 10 godina stala u jednu od svojih omiljenih haljina

Portal missZDRAVA već drugu godinu zaredom, ovaj put u suradnji s trgovačkim lancem Tommy, organizira projekt "Let's Get Fit!" s ciljem da zajedničkim snagama promijenimo rutinu naših čitateljica i pomognemo im da steknu zdrave navike koje će provoditi u svom svakodnevnom životu. Jedna od čitateljica koja se prijavila na naš natječaj i pobijedila je 30-godišnja Anja Stanković, profesorica matematike iz Bjelovara sa stalnom adresom u Zagrebu.

Klikni i saznaj više o projektu "Let's Get Fit!''

Željela je zablistati na plaži

Kao što nam je ispričala u svom prvom intervjuu za missZdravu, Anja se prijavila na natječaj zato što je željela podići razinu energije u tijelu i odlično izgledati ovo ljeto na plaži. Osim toga, željela je poboljšati prehranu i poraditi na svom imunitetu i zdravlju.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

''Pazim na prehranu, no ne mislim da dovoljno pazim. Ponekad bude tu preskakanja obroka, a možda jedem i previše tjestenine i slatkog. Ujutro obično jedem žitarice u jogurtu, ali ponekad se tu nađe i bijelo pecivo. Za ručak jedem meso s povrćem, tjesteninu i rižoto. Večeram nešto sitno. Želim se naučiti hraniti zdravo na duge staze i pronaći onu hranu i one vježbe koje najviše odgovaraju mom tijelu. Prije svega želim oblikovati svoje tijelo, ali i izgubiti nekoliko kilograma", rekla je simpatična Anja na početku svog Let's Get Fit! izazova.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kako bi se naučila hraniti uravnoteženo i rjeđe posezati za grickalicama i brzom hranom poput čipsa i pomfrita, u pomoć smo pozvali naše Zdravolovce. Nutricionistice Sandra Krstev Barać i Petra Sliško pobrinule su se da Anja dobije smjernice za zdravu i uravnoteženu prehranu i prilagođeni jelovnik koji su joj pomogli da čim prije dostigne željene ciljeve, a psihologinja Sandra Đurijanček joj je pomogla održati fokus i motivaciju tijekom ova 3 mjeseca. Fitness trener, mag. cin. Marino Bašić je Anji bio na raspolaganju za sva pitanja i pomoć oko odabira vježbi, a u njegovom fitness centru Basic GYM ONE na Velesajmu uz podršku tima trenera Anja je protekle mjesece vježbala 3 puta tjedno. 

Rezultati nakon 3 mjeseca

Iako Anja nije imala potrebe izgubiti veći broj kilograma, želja joj je bila zategnuti i oblikovati tijelo, što je u konačnici i uspjela. Pažljivo je pratila smjernice nutricionista i trenera te je u protekla 3 mjeseca poradila na svojoj prehrani i kondiciji. Vremenom se njen trud i rad počeo vidjeti i njezinom tijelu. Anja je poboljšala tonus mišića i smanjila centimetre, ali i izgubila 6 kilograma. 

 | Author: pixsell Foto: pixsell

''Stala sam u haljine koje godinama nisam nosila. Evo haljina koju nosim na sebi je stara čak 10 godina'', s osmijehom na licu nam je ispričala Anja kad smo se susreli s njom po završetku izazova.

Na sredini projekta Anja je uganula gležanj pa je na neko vrijeme morala pauzirati treninge. No, to je nije demotiviralo da do ljeta ima liniju koju je priželjkivala. Iako joj je fizička aktivnost bila onemogućeno, Anja je nastavila paziti na prehranu koja se bazirala na proteinskim namirnicama poput mesa i ribe, voću, povrću i orašastim plodovima.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

''Zadovoljna sam rezultatima. Usvojila sam navike hranjive i redovite prehrane koja odgovara mom organizmu. Okolina i ljudi s kojima se susrećem kažu da sjajno i svježe izgledam'', priznala je Anja.

Ako se želite hraniti zdravo i kupovati uvijek svježe proizvode hrvatskog podrijetla, svakako posjetite Tommy #TvojeMisto za dnevno svježu ponudu omiljenih namirnica. U ponudi imaju više od 70% proizvoda hrvatskog podrijetla. U Tommyjevoj ponudi se nikada nije našla niti jedna jabuka stranog podrijetla! Sve jabuke u Tommyju isključivo su hrvatskog podrijetla. Posjetite Tommy prodavaonicu ili Tommy web shop i pronađite inspiraciju za zdrave prehrambene navike jer je pravo vrijeme za pozitivne promjene.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      pejdahm

      Pa ja stanem u svoju vjenčanu haljinu staru 45 godina. Treba se uvijek znati kontrolirati.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.