Zdravlje 19. veljače 2024.

Udruga Europa Donna dobila izdašnu donaciju za podršku ženama oboljelim od raka dojke

Foto: Lara Vojković
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Posebnom akcijom za ružičastu vrpcu i borbu protiv raka dojke u prodaji su platnene torbe s potpisom dizajnera Ivana Friščića.

Još tijekom listopada Tekstilpromet je u suradnji s Europa Donnom održao panel #breastfriend i tim događajem započeo cijelu priču o osvješćivanju važnih redovitih pregleda, prevencije i podrške osobama koje se suočavaju s rakom dojke. Solidarnost i nada su simboli koji se naglašavaju već niz godina na organiziranom Danu ružičaste vrpce. Tekstilpromet je ovoga puta akciju želio produžiti kako bi svjesnost o borbi protiv ove bolesti bila tijekom cijele godine, a ne samo u listopadu.

U srcu ove hvalevrijedne akcije stoji renomirani hrvatski dizajner Ivan Friščić koji je za ovu prigodu dizajnirao platnenu torbu koja je postala simbolom podrške oboljelima od raka dojke. S posebnim naglaskom na detalje, upravo ova torba odražava snagu, hrabrost i zajedništvo u borbi protiv raka dojke. Tekstilpromet je prigodno dizajnirane platnene torbe stavio u prodaju u svim svojim dućanima te putem web trgovine, a zaradu od prodaje istih donira udruzi Europa Donna kako bi se zajedničkim snagama nastavili dalje boriti i pružati podršku oboljelima i njihovim obiteljima.

 | Author: Lara Vojković Foto: Lara Vojković

Tekstilpromet, svoju donaciju odlučio je napraviti upravo u veljači kako bi na humanitaran način započeli novu godinu. Svu zaradu od preko 1.000 prodanih torbi Tekstilpromet donirao je udruzi Europa Donna Hrvatska. Ček su u ime Tekstilprometa donirale Tamara Grgić Erdeljac i Matea Škaberna Opačić, a u ime Europa Donna udruge preuzele su ga dr. Vesna Ramljak i Đana Atanasovska. Akciju su odlučili nastaviti kako bi svi koji to žele mogli sudjelovati i nabaviti svoju posebno dizajniranu torbu s potpisom Ivana Friščića te na taj način iskazati solidarnost i podršku svima koji se bore protiv ove teške bolesti i svim njihovim obiteljima. Također svi dodatni prihodi od prodaje specijalno dizajniranih torbi biti će donirani udruzi Europa Donna Hrvatska.

Možda te zanima... Otkriven uređaj koji iz kapi sline detektira rak dojke! Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.