Eko 29. prosinca 2010.

Eko-seks za prirodno zadovoljstvo

Sex_Zeleno
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Saznaj kako svoj ljubavni život možeš učiniti uzbudljivijim, ne zanemarujući pritom i ljubav prema okolišu i brigu za svoje zdravlje! Zaboravi sintetičke parfeme, zavedi svoju ljubav mirisima eteričnih ulja, večeru pripremi od organskih namirica afrodizijačkog djelovanja, a neka ti pri ruci budu kondomi od prirodnog lateksa

Prenosimo ti neke od savjeta Stefanie Iris Weiss, autorice knjige "Eco-Sex: Go Green Between the Sheets and Make Your Love Life Sustainable" (Ekoseks: Postanite zeleni među plahtama i učinite svoj ljubavni život održivim):

Umjesto automobilom ili taksijem na spoj radije idi javnim prijevozom do mjesta sastanka, a zatim zajedno prošećite po gradu, kako bi vam se energija pokrenula. Još bolje, umjesto izlaska u grad, predloži svojoj ljubavi izlet u prirodu ili vožnju biciklima.

Umjesto otrova u bočici koristi eterična ulja

Sintetički parfemi i nisu baš tako seksi. Što ako je tvoj "Poison", čije ime znači otrov, zaista otrovan za tvoje tijelo i za okoliš. Konvenionalni parfemi su najčešće derivati nafte i neki sadrže štetne neurotoksine. Zato radije potraži alternativne mirise od eteričnih ulja, koje možeš napraviti i kod kuće. Muškarce uzbuđuju mirisi vanilije, ruže i cimeta, a na žene poticajno djeluju vetiver i cedar.

Čokolada ima posebno mjesto među ljubavnicima jer, osim što je ukusna, pojačava libido. Ipak razmisli hoćeš li svom ljubavniku pokloniti bonbonijeru, osim ako nije od kakaa iz organskog uzgoja i ima fair trade certifikat. Konvencionalni uzgoj kakaovca podrazumijeva nesigurne radne uvjete, neodrživot u poljoprivredi i preniske plaće za farmere i radnike. Nimalo seksi! Ali organska čokolada je upravno ono što ti treba...

Prirodni afrodizijaci bolji od Viagre

Kada pripremaš romantičnu večeru koja bi vas trebala zagrijati za ostatak večeri, biraj organske i lokalne namirnice. Bilo da koristiš artičoke, šafran ili đumbir u zavođenju žene, ili cimet, grožđe ili breskve u zavođenju muškarca, najbolje je da je sve svježe i iz organskog uzgoja.

Bilo da o uzimanju Viagre razmišljaš radi zadovoljenja znatiželje ili iz puke potrebe, pokušaj se ipak suzdržati. Većina problema sa spolnom disfunkcijom može se riješiti promjenom prehrane, uvođenjem redovitog vježbanja u svoj tjedni raspored i izbjegavanjem unosa otrovnih tvari u organizam. Možeš isprobati vegansku dijetu, sokove od sirovog voća i povrća ili razne tehnike joge, prije nego što se odlučiš uzeti plavu tableticu.

Postoje i razni prirodni preparati za koje se vjeruje da pomažu kod erektilne disfunkcije, a među njima je i biljka poznata iz tradicionalne kineske medicine pod imenom Yin Yang Huo. Latinsko ime joj je Epimedium Sagittatum, a na engleskom to je Horny Goat Weed - "trava uspaljenog jarca".

Zeleni i u krevetu...

 

Kada napokon završite u krevetu, idealno bi bilo da su plahte i ostala posteljina napravljeni od organskog pamuka ili svile. Popularnost odjeće od organskih materijala u stalnom je porastu, pa ne zaboraviti promijeniti i donje rublje.

Ako voliš igračke u krevetu, pobrini se da i one budu sigurne za zdravlje i napravljene od materijala iz održivih izvora. Dosta konvencionalnih seksualnih igračaka sadrži ftalate, kemijske plastifikatore koji su kancerogeni i posebno opasni ako se koriste na toplim, vlažnim mjestima na tijelu. Potencijalno opasne možeš prepoznati po mirisu, koji podsjeća na miris novog automobila.

Ni lubrikanti nisu svi isti. Provjeri deklaraciju i izbjegavaj proizvode na bazi nafte i one koji sadrže štetne konzervanse parabene, pa čak i glicerin, koji je gotovo nezaobilazan sastojak u konvencionalnim lubrikantima. Potraži preko interneta poznate marke lubrikanta Yes Yes Yes ili Firefly Organics, ili noviji proizvod pod imenom Intimate Ecology koji sadrži biofermente jogurta pa djeluje preventivno i na gljivične infekcije.

Kako bi sve ostalo prirodno i pošteno, pokušaj preko interneta naručiti kondome od prirodnog latexa s fair trade oznakom, kojih kod nas još nema u prodaji. Neki od poznatih marki takvih kondoma su Sir Richards ili French Letter Condoms. Poslije upotrebe baci ih u smeće, jer bacanjem kondoma u školjku zagađuješ vodu i možeš naštetiti podvodnim životinjama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.