Dijeta 30. siječnja 2011.

Pet dijetnih pravila svake bucke

Bucka
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Naša čitateljica jede zdravu hranu, vježba tri puta tjedno, ali kilogrami nikako ne idu dole. Ako i ti imaš sličan problem pročitaj pet osnovnih dijetnih pravila koja će ti otkriti u čemu griješiš tijekom provođenja dijete

Ines iz Zagreba ima 68 kg, a željela bi smršavjeti 5 kg. Već dugo jede zdravu hranu, ne jede iza 19 sati, trenira 3 puta tjedno, ali kilogrami nikako da idu dole. Zanima je u čemu griješi. Kao odgovor na pitanje naše čitateljice, dipl.ing. Nenad Bratković dao je pet osnovnih savjeta za mršavljenje.

Taj problem je vrlo učestao kod mnogih koji nepravilno provode program prehrane i greška u nečemu sigurno postoji. Rekla si da jedeš ''zdravu hranu'', no to je sasvim subjektivna interpretacija, te negdje i tu leži dio problema i nepomicanja ''s mrtve točke''.

5 osnovnih pravila

  1. Bitno je i u koje vrijeme jedeš određenu hranu. Primjerice, ako za kraj dana kao večeru pojedeš tri krumpira, makar i kuhana, ili pak dva voćna jogurta s bananom, iako djeluje zdravo, takva prehrana nije pogodna za redukciju viška tjelesne težine.
  2. Drugi dio problema može biti što imaš premalo obroka koji su možda sastavom i omjerom hranjivih tvari neadekvatni. Stoga, imaj 5 pravilno raspoređenih obroka tijekom dana, a između njih ne treba proći više od 3 sata. Voće, a prije svega jabuke, šljive, bobičasto voće serviraj kao međuobrok i uz doručak barem 4-5 puta serviranja/komada na dan.
  3. Treći dio problema može biti u izbjegavanju ili nepravilnom doručku, koji je temelj svakog dobrog programa prehrane. Izbjegavaj namaze, kukuruzne i zaslađene hrskave pahuljice za doručak kao sastavni dio redukcijskog programa prehrane, već prednost daj integralnim žitaricama, kao i voću.
  4. Četvrti savjet je adekvatan unos tekućine (2 litre vode i zelenog, žutog čaja).
  5. Peti savjet je da razmisliš o ciljanim dodacima prehrani prije vježbanja (termogeni dodaci prehrani poput Guarane, koncentrata zelenog čaja, te npr. jedan od dodataka prehrani na bazi Garcinie cambigie ili Phase2 ili ekstrakta zelene kave koji djeluju na metabolizam ugljikohidrata. U svakom slučaju, za detaljniji program prehrane, trebao bi razgovor s nutricionistom budući da je potrebno više parametara (prije svega, vođenje dnevnika prehrane).
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar jaaaaaaaa
      jaaaaaaaa

      Mislim da ne postoji dijeta kojom se kg nikada ne vracaju. Ako posle bilo koje dijete nastavimo sa prejedanjem, normalno da ce se sve vratiti. Ako neko zeli da odrzi zeljenu kilazu mora non stop da se trudi, pazi na ishranu i vezba.

    • Default avatar -
      betterbee

      Preporučujem žlicicu mljevenog lana na dan za i održavanje težine i ubrzavanje metabolizma...i za jos puno pozitivnih učinaka :)..da ne pišem cijele eseje o tome, prosurfajte internetom, ima par savjeta o uporabi i dobrih ideja kako ga konzumiati...i jeftinije je nego kojekakve guarane i kojekakvi preparati...

    • Default avatar -
      Lehpica

      Dragi moji! Citajuci vase komentare vidim da je svima lako davati savjete kako lako smrsaviti a da se kile ne vrate.. To su sve lazi i zabluda.. Dva puta sam skinula 40 kg u rasponu od 8 mj..prvi puta prije 4 god i onda sam prije 2 ostala trudna pa sam nabila 30 kg i sada sam u 8 mj skinula 40 kg.nije bitno koliko brzo mrsavis vec je bitno da kad smrsavis ne pocnes normalno i nekontrolirano jesti. U 6 mj.nisam dobila niti jedne kile a priustim si i slatko i konkretno.. Al poanta je ako 2 dana grijesis onda 2- 3 dana pazis i to je cisti balans. I da ...dok sam skidala kile misam gladovala, samo nisam jela tjestenine i slatko..jako brzo gubim kile a isto tako ih brzo dobijem ako se ubijam u hrani ko kad sam trudna bila :)

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.