Fitness 12. rujna 2012.

Grupno vježbanje je i za muškarce

Lm_Bodypump
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Smršaviti, biti ljepši, bolje se osjećati, imati više kondicije. Razni nas ciljevi tjeraju na bavljenje fizičkom aktivnošću. Nažalost većina na tom putu odustane pod raznim izlikama: nemam vremena, počinjem drugi tjedan, od idućeg ponedjeljka, daleko mi je teretana i dr.

Osnovni problem individualnog vježbanja je motivacija. Vodeći fitness programi sve više pažnje posvećuju motivaciji i prihvaćanju fitnesa kao njege tijela i životnog stila. Nije problem kako i što početi vježbati, nego kako zadržati naviku bavljenja sportom.

Kada alarm zazvoni većina muškaraca se upisuje u teretane očekujući brz rezultat i povratak na ''staru'' liniju. Vježbanje u teretani je svakako dobra stvar ali traži čeličnu volju, znanje treniranja te prehrane. Naravno da većina odustaje nakon kratkog vremena.

Grupne vježbe i stručni trening

Nasuprot tome, grupne vježbe su upravo to što većini muške populacije treba. Stručno vođeni trening s progresijom donosi brze rezultate i puno više motivira polaznike od rada u teretani. Les Mills grupne vježbe najpoznatiji su svjetski fitness koncept a od ove godine ih imamo i u Hrvatskoj.

Tradicionalno se grupne vježbe smatraju programima za žene i muški dio populacije ih izbjegava. Grupne vježbe poput suspenzijskog treninga, bodycombat-a i bodypump-a svakako nisu samo za žene, štoviše većina utreniranih muškaraca će kapitulirati pred takvim tipovima vježbi. Grupne vježbe se posebno preporučaju vježbačima početnicima i osobama koje žele brze i vidljive rezultate.

Prema istraživanjima manje od 5 posto građana Hrvatske se redovito bavi sportom. To objašnjava podatak da spadamo u 4 najdeblju naciju na svijetu po biomasi (više zemalja se nalazi u toj kategoriji) i da smo u samom vrhu po kardiovaskularnim oboljenjima.

Detaljnije informacije o Les Mills fitness programima potražite na  mofit.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.