Fitness 02. travnja 2013.

Ustrajnim vježbanjem vratila liniju

Beyonce-Uspravna
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ustrajna i dosljedna Beyonce izgubila je 27 kilograma skupljenih u trudnoći, a 17. travnja nastupit će u Zagrebu u besprijekornom izdanju. Kad je Beyonce početkom veljače pokazala svoje neodoljivo tijelo na nastupu tijekom Superbowla, finala prvenstva u američkom nogometu, svi su ostali zapanjeni njenim sjajnim izgledom

Beyonce je 7. siječnja 2012. postala majka djevojčice Ivy Blue, te je u međuvremenu uložila velike napore da bi se vratila na težinu koju je imala prije trudnoće. A to znači da je morala izgubiti 27 kilograma! Kako joj je pošlo za rukom ponovno zadobiti zanosnu liniju? Uz puno vježbanja i jedenjem, uglavnom, salata.

Za vježbanje je presudna psihička snaga

'Realna sam, ne mogu jesti što želim i moram ići u teretanu', rekla je magazinu Self, priznajući da ne postoji brzo rješenje kada se radi o zdravom načinu života. 'To zahtijeva puno žrtvovanja i puno više ovisi o psihičkoj nego o fizičkoj snazi. Moraš sama sebe tjerati naprijed. Nema veze kakvog trenera imaš i nema veze koji program imaš. Da bi bila zdrava moraš donijeti prave odluke.'

Dodatne detalje o njenom režimu vježbanja i prehrani  otkrio je njen osobni trener Marco Borges: 'Jedan vegetarijanski obrok dnevno pomogao je Beyonce da izgubi kilograme dobivene u trudnoći. Želja za mršavljenjem tjera ljude da jedu više biljne hrane nego što bi inače jeli', rekao je Borges i dodao da ju je tjerao na puno kardio-vježbi kao što su trčanje po traci i uz stepenice.

Filozofija moćnih pokreta

Beyonce  poštuje ovog trenera slavnih, čiji se treninzi temelje na filozofiji Power Moves (Moćni pokreti). Ovakvi treninzi štede vrijeme, jer se oslanjaju na vježbe koje angažiraju više mišićnih skupina odjednom. Dodatna je prednost Borgesovih treninga ušteda na vremenu. Beyonce štedi vrijeme tako što naizmjence sprinta i trči normalnom brzinom na pokretnoj traci, čime troši više kalorija u kraćem vremenskom razdoblju.

Beyonce vježba kad god uhvati priliku. Čim ima nekoliko minuta na raspolaganju, izvede nekoliko vježbi kao što su čučnjevi, iskoraci i sklekovi, bez obzira gdje se nalazi. Ima sposobnost motivirati samu sebe na rad, bilo da pomisli na idući koncert ili na haljinu koju želi odjenuti. Da ustraje u vježbanju pomaže si glazbom. Pušta pjesme koje voli i dok glazba svira, diže bučice teške dva kilograma da bi ojačala bicepse. 

Bez dijete ne ide

Beyonce je jedna od najpoznatijih sljedbenica Master Cleanse dijete. To je tekuća dijeta koja čisti organizam od toksičnih tvari i navodno potiče rast zdravog tkiva. Ove se brze dijete Beyonce "latila" pripremajući se za ulogu u filmu "Dreamgirls", nakon čega se vratila svojem uobičajenom prehrambenom režimu. Njen se uobičajeni režim sastoji od laganog doručka, salate za ručak i lagane večere. Nedjelja je jedini dan kad si ugađa kaloričnijom hranom. Kad treba izgubiti nekoliko kilograma u kratkom roku, umjesto ručka popije neki od proteinskih shakeova.

Pročitaj koji su psihološki trikovi za uspješniji trening. Ako te zanima kako je Beyonce mijenjala svoj stil pročitaj i pogledaj na portalu Budi.IN

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      smokvica

      a biste li nam rekli nesto vise o toj master cleanse dijeti...tnx

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.