Eko 20. svibnja 2021.

"Dulum zemlje" - dokumentarna serija o eko poljoprivrednicima iz Hrvatske

Foto: Dulum zemlje
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Početkom svibnja na HRT-u nedjeljom u udarnom terminu počela se prikazivati dokumentarna serija "Dulum zemlje" o ljudima koji su se iz urbanih sredina vratili na selo, "vratili se zemlji", i počeli se baviti ekološkom poljoprivredom. U nedjelju 23. svibnja bit će prikazana druga epizoda o poljoprivredniku Goranu Vrabecu, vlasniku brenda "Volim ljuto".

 | Author: Dulum zemlje Foto: Dulum zemlje Dulum zemlje je dokumentarističko putovanje kroz priče o počecima, razočaranjima, ustrajnosti, motivaciji, inspiraciji i uspjesima ljudi koji su se zahvaljujući vizionarstvu i želji za promjenom vratili zemlji te trudom i radom proizvode izvrsne, čak jedinstvene proizvode te mnogima mogu biti i jesu motivacija i primjer. Dulum zemlje scenarista i redatelja Filipa Filkovića Philtza, koscenarista i snimatelja Tomislava Krnića, u produkciji zagrebačke producentske kuće Wolfgang&Dolly u četiri zasebne jednosatne epizode gledatelji otkrivaju četiri različite, a na momente vrlo slične osobne, ali i priče čitavih obitelji koje se bave ekološki održivom poljoprivredom.

Kako je nastao Dulum zemlje...

Neke od protagonista trojac Filković-Krnić-Babun poznavao je od ranije, a proizvode sve četvero protagonista više su puta kušali i uključili u svoja gastronomska uživanja. Njihova posebnost nagnala je kreativni trojac da istraže što se krije iza svih tih proizvoda u kojima su uživali. Philatz, Tome i Tamara su 2020., u doba pandemije i njoj usprkos, krenuli na putovanje po Hrvatskoj i potvrdili da se radi o pričama vrijednim pažnje koje proširuju ljudsko  iskustvo i inspiriraju.



“Dojma smo da u Hrvatskoj ljudima  nedostaje dobrih vijesti i samopouzdanja. Nadamo se da će im priče naših protagonista donijeti to samopouzdanje i nadu koji im možda nedostaju. Svi smo mi, na koncu, jedni drugima nalik. Ako vidimo da netko tko nam je nalik ide ususret izazovima, uspijeva ih savladati, doći do rezultata i uživati u životu, možda nas to pokrene da i sami krenemo u smjeru svojih stremljenja”, apostrofirao je kreativni trojac jednu od ideja snimanja serije.




 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.