Eko 13. svibnja 2021.

Ideje za bijeg u prirodu: Istraži Moslavinu, Bilogoru i Papuk

Ideje za bijeg u prirodu: Istraži Moslavinu, Bilogoru i Papuk
Foto: PR Blagodati boravka na otvorenom poboljšava naše zdravlje, a um čini mirnijim i stabilnijim
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Izleti, putovanja i „bijeg od svakodnevice“ nas čine sretnijima i kreativnijima. Upoznavanje skrivenih i još nepoznatih destinacija Lijepe naše uzelo je maha i sve više postajemo ljubitelji aktivnog odmora.

Blagodati boravka na otvorenom poboljšava naše zdravlje, a um čini mirnijim i stabilnijim. Čak i ako ste odabrali kratku šetnju po stazi nedaleko od svoga doma, aktivirali ste fizičku formu i na kratko promijenili okruženje. Da biste se na jedan dan ili vikend prepustili bijegu u prirodu, dovoljna je kratka vožnja do Moslavine, Bilogore ili pak poznatog Papuka.

 | Author: PR Foto: PR Uz mitološka bića do prvog planinarskog iskustva

Ekipa iz Rural Escape Toursa za vas priprema kreativna i idealna rješenja za jednostavan bijeg u prirodu i upoznavanje Moslavine, Bilogore i Papuka. Za planinare laike i male grupe, predlažemo jednodnevni izlet Uz mitološka bića do prvog planinarskog iskustva. Uz lokalne priče, pješačenje skrivenim vidicima pitomih bilogorskih sela, živopisnih livada i uz šuškanje bilogorskih šuma možete upoznati mitološka bića, degustirati kobilje mlijeko, a nakon uspješno završenog obilaska staze, ostvarili ste pravo na Planinarski dnevnik pun žigova i značku za planinara laika.

 | Author: PR Foto: PR Planinarenje na Papuku

Za one s iskustvom planinarenja, prijedlog je upustiti se u avanturu Planinarenja na Papuku. Od mnogih poznatih staza kojima su omogućene šetnje gustim šumama, jedan dio zapadnog Papuka je još uvijek neistražen. Šume s gustim zelenim krošnjama,  livade i zaseoci, šumarci s crnogoricom, rijeka Toplica i male potočne kaskade vas prate od izletišta Vranjevina (Daruvar) do Petrovog vrha. Ovdje možete doživjeti pravi prirodni afrodizijak na stazi dugoj 11 km.

 | Author: PR Foto: PR Zujanje uz pčele i oldtimere

Ljubitelje zdravih namirnica čeka poslastica na jednodnevnom izletu Zujanje uz pčele i oldtimere. U šumovitom predjelu u mjestu Garešnica, boravite u Prvom hrvatskom hotelu za pčele koje s ponosom nosi 5*. Uz medni doručak obilazite hotel, saznajete sve o nastajanju meda, propolisa i pčelinjeg otrova, iskušavate inhalaciju zrakom iz pčelinje košnice u Api komori te cjelokupni boravak zabilježite fotografiranjem u pčelarskom odijelu. Za pravu ruralnu avanturu, prepustite se vožnji u oldtimeru sve do okolnih ribnjaka.

 | Author: PR Foto: PR Glazbeno obojani dan Odabir mjesta za kratki obiteljski izlet nije laka odluka. Danas tražimo mir i kreativne trenutke da bi se djeca igrala i istraživala, a roditelji opustili. Posve interaktivno nedjeljno ili subotnje jutro možete provesti uz Glazbeno obojani dan u obiteljskom okruženju. Vaši najmlađi prepuštaju se likovnim aktivnostima uz poduke akademskog slikara, a uz učiteljicu glazbene kulture prepuštaju se pravoj glazbenoj oazi uz pomoć udaraljki poput bongosa, boomwhackersa i metalofona.

 | Author: PR Foto: PR Vikend u idili Interes za posjet središnjem djelu kontinentalne Hrvatske sve više raste, a za savršeno proveden vikend u Moslavini, Bilogori ili Papuku potrebne su samo prostrane nizine, brdašca, vinogradi, šume, srednjovjekovne utvrde, raznolika ponuda obiteljskih gospodarstava i termalni izvori. Od Foto vikenda uz floru i faunu Sjeverne Moslavine ili pak Bilogorskim stazama uz degustacije, planinarenje i jahanje sve do Kupanja u šumi i termalnim izvorima zapadnog Papuka osigurajte sebi bijeg u prirodu i aktivan odmor.

Ako do sada niste, dodajte izlete i vikend putovanja na svoju „bucket“ listu. Bez obzira jeste li početnici, iskusni u snalaženju šumskim stazama, samo ekipa ili pak obitelj koja traži svoje sljedeće odredište za boravak u prirodi – preporuka je uputiti se u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, javiti se veselom timu iz Rural Escape Toursa koja će vam prirediti avanturu za pamćenje.  

Web: https://ruralescapetours.com/hrvatski/  

Facebook: https://www.facebook.com/rural.escape.tours/  

Instagram: https://www.instagram.com/ruralescapetours/ 

 | Author: PR Foto: PR

 

 | Author: Promo Foto: Promo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.