Eko 29. svibnja 2020.

Karantena u zoološkom izazvala baby boom, ali nekima nedostaju ljudi

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sibirski zoološki vrt koji je zbog koronavirusa zatvorio vrata posjetiteljima, ali je objavio da je karantena potaknula baby boom među njegovim stanovnicima. I dok nekim životinjama odgovara što nema ljudi, drugima nedostaju.

Među pridošlicama su rijetke egipatske guske, telad soba, malene ljame i mladunčad majmuna kapucinera.

"Sudeći po baby boomu, karantena nam je koristila jer sada imamo puno zanimljivih i divnih životinja", rekao je Andrej Gorban, direktor Zoo-a u Krasnojarsku. No dok je izostanak posjetitelja ohrabrio neke stanovnike vrta na parenje, druge je zbunio i izazvao promjene u njihovu ponašanju, dodao je.

Možda te zanima... Slatke brige: ova mačka ne voli kada netko sjedi na njenom mjestu Psiha i seks

"Brojne životinje su nervozne jer ne razumiju što se događa. U očima im se može vidjeti kao da nešto očekuju", kaže Gorban. Krdo deva je među onima kojima ljudi očito nedostaju, pa slijede timaritelje svaki put kada prođu pored ograde.

Unatoč prednostima zatvaranja, Gorbin kaže da zbog karantene pate financije zoološkog vrta. Predsjednik Vladimir Putin naredio je u ožujku zatvaranje gospodarstva kako bi se zaustavilo širenje korona virusa.

Možda te zanima... Čudesno prijateljstvo: Pas svojoj slijepoj prijateljici donosi njene omiljene igračke Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.