Eko 17. ožujka 2022.

Nova knjiga o kraljici Elizabeti II otkriva kakva je ona zaista

Nova knjiga o kraljici Elizabeti II.
Foto: Twitter Povijesni život kraljice Elizabete i njezinu rekordnu 70-godišnju vladavinu opisao je kraljevski biograf Robert Hardman u novoj knjizi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

"Queen of Our Times: The Life of Elizabeth II", nova je knjiga o životu kraljice Elizabete II koju je napisao poznati kraljevski biograf Robert Hardman.

Život kraljice Elizabete i njezinu rekordnu 70-godišnju vladavinu opisao je kraljevski biograf Robert Hardman u novoj knjizi te je zaključio kako kraljica zaista voli biti kraljica. Autor je radi potrebe pisanja knjige razgovarao s desecima kraljičinih prijatelja i osobljem na dvoru. "Ona je daleko najdugovječniji monarh u našoj povijesti. Ona je i dalje u središtu pozornosti s apetitom i entuzijazmom za posao. Ona stvarno uživa u onome što radi", rekao je autor za People.com

Zablude o kraljici

Hardmanova knjiga dolazi u burnom trenutku za 95-godišnju kraljicu koja se nedavno oporavila od covida. "Vrlo je dobra u prihvaćanju liječničkih naloga i bavi se osobnim problemima unutar kraljevske obitelji, uključujući smrt njenog voljenog supruga, princa Philipa, koji je preminuo prošlog travnja i probleme s njezinim sinom Andrewom koji je izgubio svoje kraljevske titule zbog optužbi da je zlostavljao maloljetnice.

Unatoč problemima, "svi oni koji je dobro poznaju, znaju njezin smisao za humor i znaju kako je vrlo optimistična i pozitivna osoba", kaže Hardman. To je ogromna suprotnost onome što je prikazano u Netflixovoj hit seriji "The Crown" u kojoj je kraljica prikazana kao da je često ukučena i dosadna, a njezini prijatelji smatraju da ona jednostavno nije takva. Autor dodaje kako kraljica utjelovljuje izreku: "Ostani mirna i nastavi dalje" jer je uvijek veliki optimist. 

Možda te zanima... Kraljica Elizabeta II priznala da je slabog zdravlja, a ove su je navike držale zdravom do sada Zdravlje

Još jedna zabluda o kraljici je da ona ima samo simbolički status te da potpisuje ono što joj se kaže i da se samo mora smiješiti. "Kada se nađe iza kulisa na raznim događajima, ona je ta koja političare drži na nogama", dodaje autor. 

Jedan bivši kraljičin savjetnik otkrio je kako kraljica prepoznaje važnost razvoja s vremenom te da uvijek živi u sadašnjosti, a samo ponekad, kada je prikladno, prisjeća se prošlosti. "To je još jedna ključna razlika između kraljice Elizabete II i kraljice Viktorije. Viktorija je često bila nostalgična, okruživala ​​se miljenicima i, u kasnijoj dobi, htjela je sačuvati prošlost. Sadašnja kraljica radije ide dalje. Dok su mnogi članovi njezine obitelji, uključujući princa Charlesa, romantičari u srcu, kraljica je realist", rekao je autor. Jedan viši savjetnik kraljice dodao je kako kraljica živi u sadašnjosti jer ju privlači energija koju sadašnjost donosi. 

Ono što kraljicu još čini posebnom je to što je ona konstanta u svijetu koji se neprestano mijenja. "Mislim da će ljudi stvarno shvatiti njezinu važnost tek kada ona ode s ovog svijeta. Ona je tako ohrabrujuća figura. Kada postoje trenuci velike neizvjesnosti, ona ostavlja osjećaj da se stvari neće raspasti, da će država i sutra biti postojana sve dok se vijori zastava iznad Buckinghamske palače", rekao je autor.

Možda te zanima... Zašto se kraljica Elizabeta ne osjeća staro u 96. godini života? Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.