Eko 13. listopada 2023.

Ostavljanje lokota ljubavi ugrožava životinje

ljubavni lokoti
Foto: Unsplash Ljubavni lokoti
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

"Ljubav je snažna, ali naši rezači metala jači su", glasi nova objava na Facebooku Nacionalnog parka Grand Canyon u Arizoni.

U objavi podijeljenoj na društvenoj mreži ranije ovog tjedna, uprava parka izražava zabrinutost zbog 'lokota ljubavi', prenio je CNN. Njih parovi vješaju na metalnu ogradu, često nose ime ili inicijale para, a ključ se zatim baca u vodu.

Mnogi vjeruju da taj čini nosi sreću u vezi, a da bacanje ključa simbolizira neraskidivu ljubav. No, dok se postavljanje lokota u parku smatra bacanjem smeća, ključevi su ti koji mogu izazvati ozbiljnije probleme.

Ugroženog kalifornijskog kondora privlače sjajne stvari, a kao rezultat toga neke su ptice progutale ključeve i bila je potrebna operacija da ih se ukloni. “Kondori su znatiželjne životinje i poput malog djeteta kljunom će istraživati čudne stvari na koje naiđu”, stoji u objavi.

“Kondori ne mogu probaviti metal, a privlače ih ti predmeti. Ako kondor proguta previše takvih predmeta, mogao bi umrijeti.”

Možda te zanima... Tužno: Ptica fotografirana kako hrani svojeg ptića opuškom! Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.