Eko 16. siječnja 2018.

Mali plac osim organskih proizvoda nudi i savjetovanje sa stručnjacima

Foto: Sanjin Kaštelan
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zagreb je dobio posebno mjesto za razmjenu ideja i znanja za sve one koji promišljaju o hrani, bilo o sadnji, kuhanju ili pak dizajniranju – Mali Food Hub.

Riječ je o najnovijem projektu već dobro poznate mobilne tržnice lokalne organske hrane Mali plac / Little Market, pokrenutom u suradnji s Travel & Technology Hubom Gacka 16. Program Malog Food Huba održavat će se jednom mjesečno i bit će edukativnog karaktera sa širokim rasponom tema, od praktičnih do kreativnih, s hranom kao zajedničkim nazivnikom.Tako će proširiti dosadašnji koncept Malog placa ciklusom Malih razgovora i radnji kojima će na vrlo osoban i neformalan način, pružati praktične savjete i pokazivati primjere dobre prakse iz prve ruke.

Milic_ Možda te zanima... Napravi svoj organski vrt Eko

To znači da ćeš u Malom Food Hubu, uz zdravu nabavku, ovisno o aktualnoj temi moći i popričati s iskusnim vrtlarima, dizajnerima vrtova, permakulturistima, kuharima, nutricionistima, stilistima, fotografima... Moći ćeš im prenijeti svoja iskustva, postaviti pitanja, zatražiti savjete, otkriti njihove male tajne te zajedno s njima analizirati primjere i sudjelovati u raznim radionicama.

 | Author: Petra Majdak Foto: Petra Majdak

"Željeli smo stvoriti mjesto gdje svatko može doći i zajedno s nama učiti te propitivati o svim temama koje su nam u fokusu. Prilika je to za još boljim povezivanjem potrošača i malih proizvođača, pojedinaca i kolektiva, kao i za razvijanje povjerenja kroz edukaciju, dobru praksu, zajedništvo i vrijednosti koje su nam svima u interesu", rekla je Jelena Mikin, organizatorica Malog placa koji stoji iza Malog Food Huba.

Limun-Dom450X300_1 Možda te zanima... Limunom ekološki otkloni bakterije s kuhinjskih površina Eko

Ukratko, u Malom Food Hubu moći ćeš se osobno i direktno povezati s “majstorima zanata”, surađivati s njima i podijeliti svoje ideje i znanja o održivoj i ekološki odgovornoj proizvodnji i konzumaciji hrane, kao i o kreativnim aspektima poput dizajniranja, stiliziranja i fotografiranja.

Među temama Malih razgovora i radnji koji nas očekuju u Malom Food Hubu u predstojećim mjesecima izdvajaju se: razmjena sjemenja, biljna prehrana, lokalni i organski uzgoj, permakultura, stiliziranje i fotografiranje hrane, urbani vrtovi, food dizajn, dizajn vrtova, samoniklo bilje, kompostiranje, samoodrživost i očuvanje biološke raznolikosti.

Prvo izdanje Malog Food Huba bit će održano 26. siječnja 2018. u Gackoj 16, a uz Mali plac, uključivat će i Male razgovore o planiranju vrta, Male radnje sijanja i razmjenu sjemenja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.