Eko 08. kolovoza 2017.

Mirko Martinović je naš Eko junak

Foto: Zdrava Krava
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tijekom proteklih 30 dana Hep i portal zdrava Krava imali su natječaj za izbor Eko junaka. Svi zainteresirani mogli su ostavljati poruke s opisom - Kako brinu za Planet - na portalu Zdrava Krava. Među brojnim pristiglim opisima ekološkog djelovanja, odabrali smo poruku Mirka Martinović kojeg nagrađujemo električnim biciklom. Mirko čestitamo!

"Ugodno sam iznenađen i obradovan nagradom koju ste mi dodijelili povodom nagradnog natječaja 'Eko junak' na čemu vam zahvaljujem, kao što zahvaljujem i svojoj kćerki Ani koja me potakla na sudjelovanje u nagradnom natječaju", izjavio je Eko junak i dobitnik električnog bicikla, Mirko Martinović i opisao za što će najviše koristiti bicikl:

"U Otoku postoji reciklažno dvorište koje potiče građane na odvojeno prikupljane otpada ali i na formiranje svijesti o očuvanju okoliša i eko postupanje građana, što smatram privilegijom. Imam 300 stabala lijeske i desetak košnica sa pčelama čije medne proizvode koristim isključivo za vlastite potrebe. Skoro 20 godina animiram djecu i mlade, osobito za boravak i trčanje u prirodi te općenito bavljenje atletikom, od kojih su mnogi postali državni prvaci, afirmirani pojedinci i uspješni ljudi. Smatram da je za rekreativce osobito ljude srednjih godina i starije te sa malo više kilograma zdravije što duže hodati nego trčati, jer se ne opterećuju zglobovi i kukovi. Zgrada u kojoj radim ima tri kata i koristim u što većoj mjeri stepenice osobito prema gore. Električni bicikl svakako će mi dobro doći prilikom svakodnevnog odlaskana na stan (zemljište s poljoprivrednim kulturama i kućom izvan naselja) koji se nalazi uz spačvansku šumu hrasta lužnjaka, ali i češćeg obilaska zaštićenog krajolika Virovi i Lože, netaknute prirode bogate jedinstvenom florom i faunom."

 | Author:

 

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.