Green i bio
362 prikaza

Video: Orangutanica Nonja otkrila spinner i dobila Facebook obožavatelje

Daniel Zupanc
1/1
Orangutanima iz bečkog zoološkog vrta nikada nije dosadno jer njihovi njegovatelji uvijek izmišljaju zanimljive aktivnosti koje uključuju slaganje kockica, igre s loptom i knjigama.

Svaka im nova aktivnost vrlo kratko zaokuplja pozornost pa je osmišljavanje zabavnih i raznovrsnih igara uvijek aktualna u zoološkom vrtu u Beču.

Nedavno su zaposlenici Tiergartena Schönbrunn tako testirali kako će orangutani reagirati na spinner, trenutno valjda najpopularniju dječju igračku. Najveće zanimanje za spinner pri tom je pokazala je orangutanica Nonja i za samo nekoliko minuta shvatila koji je princip ove igračke za kojom je poludio cijeli svijet.

Orangutani vrlo brzo uče kroz imitaciju

Orangutani vrlo brzo uče kroz imitaciju, a često se takve „lekcije“ nagrađuju i hranom. U okviru programa aktivnosti za orangutane Nonja se posebno ističe svojim sposobnostima i već se nekoliko puta našla u centru pozornosti.

Devedesetih je godina tako primjerice dobila četkicu i boje i naslikala oko 250 slika, a u studenom 2009. godine dobila je digitalni fotoaparat i za svaku je fotografiju nagrađivana po jednom grožđicom. Njezine su fotografije redovito objavljivanje putem facebooka te je pametna orangutanica ubrzo stekla 75.000 obožavatelja diljem svijeta.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.