Hrana 30. kolovoza 2017.

4 "zdrave namirnice" za koje nutricionisti tvrde da su bačen novac

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Možda će te iznenaditi koje se sve namirnice prezentiraju kao zdrave, a nutricionisti tvrde da baš i nisu. Donosimo ti četiri zapravo nezdrave namirnice koje bi trebala izbjegavati:

Voćni jogurti

Jogurt je odličan izvor proteina i kalcija, ali Isadora Baum, autorica programa Live for You Now Coaching kaže kako je najbolje kupiti običan jogurt i dodati svježe voće ili med. Neki industrijski proizvedeni voćni jogurti sadrže količine šećera kao i slatkiši. Radije potroši svoj novac na kupnju grčkog jogurta te napravi svoj voćni jogurt.

Djevojka_I_Salata630X420 Možda te zanima... Hrana koje čisti jetru: 10 namirnica za besprijekoran rad jetre! Hrana

Dresing za salatu

Kupovni umaci za salatu u bočicama sadrže visoko procesuirana ulja, šećere i umjetna bojila, kaže Megan Roosevelt, osnivačica The Healthy Grocery Girl Cooking Showa na YouTubeu. Najbolje bi bilo da od maslinovog ulja, octa i začinskog bilja sama napraviš dresing za salatu. Ne samo da ćeš sačuvati svoje zdravlje, nego ćeš uštedjeti i svoj novac.

Bademig Možda te zanima... Namirnice koje treba jesti manje jer otežavaju rad štitnjače Hrana

"Hladno prešani" sokovi

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Proizvodnjom sokova gubi se većina dobrih vlakana i iz nje proizlazi šećer. Iako jedan sok može sadržavati više vrsta voća ili povrća, bilo bi bolje da pojedeš cijelu voćku zbog više hranjivih tvari koje sadrži.

Zena-Glavobolja Možda te zanima... Zvukovi, namirnice i situacije koji su najčešći okidači migrene Zdravlje

Bezglutenska procesuirana hrana

Dijetetičarka Samantha Lynch kaže kako nema potrebe da kupuješ bezglutensku hranu ako nemaš celijakiju ili ako nisi netolerantna na gluten. Svakako bi trebala izbjegavati industrijsku hranu iz vrećice ili kutija.

Izvor: Hello Giggles

Riza2630 Možda te zanima... Tri namirnice za koje mnogi misle da su dobre za dijetu, ali nisu Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.